Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nvidia werkt aan quad-core Android tablet voor 199 dollar

Geschreven door
Geplaatst op23 mei 2012, 12:40 CategorieAndroid

Tijdens de CES 2012 sprak de CEO van Nvidia, Jen-Hsun Huang, over een samenwerking met ASUS om een quad-core Android tablet in de markt te zetten voor 249 dollar. De kans is klein dat de betreffende tablet de markt ooit bereikt maar tijdens een bijeenkomst eerder deze week liet Nvidia’s VP Rob Csonger weten dat Nvidia zeker niet stil zit.

De tablet die ASUS en Nvidia tijdens de CES 2012 toonden was de Eee Pad Memo 370T. Dit 7 inch model zou voor 249 dollar op de markt verschijnen en beschikte over een Tegra 3 processor en Android 4.0. De kans is klein dat dit model zoals we het in januari zagen de markt ooit zal bereiken aangezien we er niks meer over gehoord hebben en ASUS volgens de laatste geruchten met Google zou werken aan een goedkopere versie van dit model. Google zou deze tablet namelijk onder de eigen Nexus branding uit willen brengen.

Nvidia’s Kai platform

Csonger geeft aan dat Nvidia nu zelf een platform ontwikkeld heeft onder de naam Kai. Dit platform bestaat uit onder meer aangepaste hardware (in tabletvorm) en de Android 4.0 Ice Cream Sandwich software, en moet quad-core Tegra 3 prestaties naar het goedkopere segment van de tabletmarkt brengen. Nvidia wil tablets aan gaan bieden (middels hardware fabrikanten waarschijnlijk) die krachtiger zijn dan de Amazon Kindle Fire en op hetzelfde prijsniveau liggen.

De prijs die Nvidia in gedachten heeft is 199 dollar, iets wat voor veel consumenten zeer welkom is. Een groot probleem van huidige Android tablets is namelijk de hoge prijs, hoewel fabrikanten als Samsung en Acer dit jaar de prijzen wel naar beneden hebben bijgesteld. Het Kai platform van Nvidia beschikt over een aantal ‘geheime’ ingrediënten om de Tegra 3 chip tegen een lagere prijs aan te bieden. Ook worden er andere goedkopere componenten voor de hardware gebruikt. Uiteindelijk zou dit platform natuurlijk ook voor de Google Nexus tablet gebruikt kunnen worden.

Windows RT

Csonger sprak tijdens de bijeenkomst ook over Windows RT, de tablet-variant van Windows 8. Nvidia zou namelijk het Kai platform ook willen afstemmen op dit besturingssysteem. Er gaan geruchten dat Windows RT en Windows 8 tablets te duur zullen worden dus dit zou een goede ontwikkeling zijn, zowel voor de fabrikanten als voor Microsoft.  

De kans is groot dat Nvidia met dit platform fabrikanten wil aantonen wat de mogelijkheden zijn wanneer je een tablet voor een lage prijs in de markt zet. Hopelijk happen een aantal fabrikanten snel toe want goedkopere Android tablets zijn zeker welkom.

Bron: TheVerge

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.