Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Olivetti lanceert Olipad 3 en Olipad Graphos tablets

Geschreven door
Geplaatst op24 mei 2012, 13:43 CategorieAndroid

Het Italiaanse Olivetti hebben we al vaker voorbij zien komen met interessante tablets en voor 2012 heeft de fabrikant twee nieuwe modellen gepland staan. De Olipad 3 en Olipad Graphos zijn beiden voornamelijk gericht op de zakelijke gebruiker maar bieden ook voor de gemiddelde consument een aantal interessante features en functies.

De Olipad 3 beschikt over een 10 inch IPS display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels en draait op een quad-core Tegra 3 processor met een kloksnelheid van 1.5GHz. Verder krijg je Android 4.0 Ice Cream Sandwich als besturingssysteem, een 8 megapixel camera aan de achterzijde, optioneel 3G, 1GB aan werkgeheugen, een microSD card reader en 16GB aan intern opslaggeheugen. Opvallend is te toevoeging van de draadloze NFC techniek waarmee je onder meer middels je tablet betalingen kan verrichten. De tablet weegt slechts 570 gram en is 8.4mm dik.

De Olipad Graphos is voor diegenen die graag wat creatiever zijn. Dit model beschikt over een 8 inch IPS display met een 4:3 beeldverhouding en een resolutie van 1.024 bij 768 pixels. Verder krijg je onder meer Android 4.0 Ice Cream Sandwich, een dual-core Tegra 2 processor, 1GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslaggeheugen, een microSD card reader, een USB poort, een vingerafdruk scannerWifi en 3G. Het creatieve van deze tablet komt naar voren in de speciale stylus die meegeleverd wordt. Deze kan gebruikt worden voor het schrijven van e-mails, tekenen of navigeren. De stylus kan in een aparte gleuf geschoven worden.

Beide tablets moeten eind deze maand in Italië verschijnen. Over de prijs is nog niks bekend.

Bron: Notebookitalia

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.