Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Play Safe voor Android: Verberg bepaalde applicaties voor kinderen

Geschreven door
Geplaatst op31 mei 2012, 15:57 CategorieAndroid

Kinderen en gadgets gaan niet altijd samen maar het is ontzettend lastig deze gadgets bij ze weg te houden. Dit zul je wellicht herkennen als je een smartphone of tablet hebt en daarnaast een of meer kinderen hebt rondlopen. Een dergelijk apparaat is zeer aantrekkelijk voor kinderen en ligt vaak gewoon op tafel. Maar wil je wel dat je kinderen alle applicaties kunnen openen?

Zo heb je wellicht een e-mail applicatie vol met e-mails die niet voor kinderen bedoeld zijn of waar een reply van een kind niet echt gewenst is. De PlaySafe app biedt hier de oplossing voor. Wanneer je een Android smartphone of tablet hebt kun je deze app gratis downloaden uit de Google Play Store en jouw eigen ‘gevaarlijke’ apps verbergen voor je kinderen. Het is in principe een hele simpele applicatie die geschikt is voor apparaten met Android 2.2 of hoger.

Je start de app namelijk op en selecteert de applicaties die jouw kinderen wel mogen zien of waar ze toegang tot mogen hebben. Vervolgens zorgt Play Safe ervoor dat alleen deze applicaties zichtbaar zijn op het homescreen/dashboard. Voor nu is alle content die kinderen niet mogen zien simpelweg verborgen en niet met een wachtwoord beveiligd. Zo kun je wanneer je het Play Safe logo 5 seconden ingedrukt houdt uit de beschermde omgeving stappen. Om kinderen die wat ouder zijn ook te slim af te zijn introduceert Play Safe binnenkort ook bescherming middels en wachtwoord.

Ik heb de app zelf kort uitgeprobeerd en het werkt goed. Een nadeel is dat de instellingen wel gewoon toegankelijk lijken te zijn, iets dat hopelijk met een update opgelost wordt. Je wilt natuurlijk ook niet dat kinderen hiermee aan de slag gaan. Daarbij is het belangrijk dat je goed nadenkt over welke apps je beschikbaar stelt voor kinderen. Wanneer je middels een bepaalde app kunt delen (denk aan Instagram) en deze functie wordt gebruikt, dan wordt de Play Safe omgeving verlaten en krijgt je kind toegang tot meerdere apps waarmee content gedeeld kan worden.

De Play Safe app is voorlopig gratis (en zonder advertenties) te downloaden in de Play Store. De reden hiervoor is dat de makers eerst vertrouwen en geloofwaardigheid willen winnen bij ouders en het merk neer willen zetten. De volgende stap is meer applicaties om de smartphone/tablet omgeving veiliger te maken voor kinderen (en jezelf).

Via: Techcrunch

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.