Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Review: ASUS Transformer Pad 300 (TF300T)

Geschreven door
Geplaatst op31 mei 2012, 14:19 CategorieAndroid

Na reviews van een paar budget tablets is het eindelijk weer eens tijd om een tablet uit een wat hoger segment te testen. Ik zal het maar eerlijk toegeven; we zitten al tijden te springen om eindelijk eens wat te kunnen schrijven over de tablet uit deze review, de ASUS Transformer Pad 300.

Helaas moet ik het in deze review doen zonder het populaire keyboard dock dat toch een van de unieke verkoopargumenten van deze tablet is, maar ik hoop binnenkort het dock alsnog toegestuurd te krijgen en zal dan mijn ervaringen aan deze review toevoegen. Een echte Transformer kan ik het nu dus niet noemen maar een midrange tablet is het nog steeds.

ASUS Transformer Pad 300 – specificaties

De ASUS Transformer Pad 300, ook wel TF300T genoemd, is de opvolger van de Eee Pad Transformer TF101. ASUS heeft flink wat aanpassingen doorgevoerd, onder meer qua design en processor. De tablet beschikt net als alle modellen in de Transformer serie over een optioneel keyboard dock maar daarnaast ook over interessante specificaties. Zo beschikt de tablet over een 10.1 IPS inch display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels, een Tegra 3 quad-core processor, een 8 megapixel camera aan de achterzijde, een 1.2 megapixel camera aan de voorzijde, 8GB aan levenslange online opslagruimte bij ASUS, HDMI, Wifi, Bluetooth 3.0, MicroSD slot en optioneel 3G.

Het keyboard dock ziet eruit als het keyboard dock van de Transformer Prime en beschikt ook over een USB 2.0 poort en een microSD card reader. Zonder dock moet de tablet 10 uur meegaan en met dock wordt dit uitgebreid naar 15 uur.

ASUS Transformer Pad 300 – video review

ASUS Transformer Pad 300 – vergelijking

Hieronder vind je een vergelijking tussen de Transformer Prime (begin dit jaar gelanceerd), de Transformer Pad 300 (nu te koop) en de Transformer Pad Infinity (vanaf juli te koop in Nederland).

Transformer
Prime
Transformer
Pad 300
Transformer
Pad Infinity 700
10.1 inch 10.1 inch 10.1 inch
Android 4.0 Android 4.0 Android 4.0
1.280 x 800 pixels 1.280 x 800 pixels 1.920 x 1.200 pixels
Super IPS + display IPS Display Super IPS + display
1.3Ghz quad-core chip 1.2GHz quad-core chip 1.6GHz quad-core chip
1.5GHz dual-core chip (3G)
1GB RAM 1GB RAM 1GB RAM
8MP camera achter 8MP camera achter 8MP camera achter
1.2MP camera voor 1.2MP camera voor 2MP camera voor
Wifi Wifi (+3G) Wifi (+3G)
HDMI HDMI HDMI
263 x 180.8 x 8.3mm 263 x 180.8 x 10.2mm 263 x 180.8 x 8.5mm
microSD microSD microSD
32GB/64GB 32GB 16GB/32GB/64GB
Optioneel dock Optioneel dock Optioneel dock
12 uur + 6 uur batterij 10 uur + 5 uur batterij 10 uur + 6 uur batterij
Grijs/Champagne Rood/Wit/Blauw Grijs/Champagne
Adviesprijs Adviesprijs Adviesprijs
599 euro (32GB, dock) 399 euro (Wifi) nnb
599 euro (64GB, tablet) 499 euro (3G) nnb
Productpagina Productpagina Productpagina
Bekijk Bekijk Bekijk

ASUS Transformer Pad 300 – hardware

Behuizing

In plaats van metaal is er bij de Pad 300 gekozen voor een plastic behuizing. De achterkant van de tablet is van een geribbeld plastic dat prettig aanvoelt maar als nadeel heeft minder stijf te zijn dan metaal. Hierdoor doet zich helaas een storend probleem voor. Als je de tablet namelijk vasthoudt op een manier waarvan je zeker bent dat je hem niet laat vallen heb je vrij grote kans dat je regelmatig het scherm ziet ‘golven’. De meeste mensen zullen deze term wel herkennen maar het komt er op neer dat je kleurverschillen in het scherm ziet ontstaan en dit veelal een wat vloeiende beweging maakt. In landscape doet zich dit probleem vooral voor als je de tablet in één hand vasthoudt (om met de andere hand het scherm aan te raken).

In portrait komt dit minder voor omdat daar het vasthouden regelmatig als ‘lange aanraking’ geïnterpreteerd waardoor er steeds een popup komt met de vraag of je de achtergrond afbeelding wilt veranderen. Het probleem dat al eerder hier op Tablets Magazine beschreven is, is dus echt een probleem. Als je leert wanneer het scherm verkeerd reageert is er wel omheen te werken en kan ik me voorstellen dat het uiteindelijk niet al te storend is.

Display

De Transformer Pad 300 is een goedkopere variant van de Transformer Prime (en de al aangekondigde Transformer Pad Infinity 700). Een van de verschillen tussen de Transformer Prime/Transformer Pad Infinity en de Transformer Pad 300 is te vinden in het display. In plaats van een Super IPS + display zit hier maar een ‘standaard’ IPS display in. Omdat niemand dit natuurlijk wat zegt zal ik zeggen waar het op neer komt. Het scherm van de Transformer Prime kan een stuk feller/helderder gezet worden en is daarmee beter bruikbaar buitenshuis of in fel verlichte omgevingen. Ook lijkt het erop dat het scherm wat dieper (verder bij de glasplaat weg) ligt in de Pad 300, wat voor iets meer reflectie zorgt. Het is echter lang niet zo storend als bij de Yarvik TAB468. Wat mij betreft kan het scherm meer dan fel genoeg en heb ik daar dan ook niets over te klagen.

Qua resolutie doet de Pad 300 niets onder voor zijn luxere broer maar zijn er wel een stuk minder pixels dan de aangekondigde Transformer Pad Infinity 700 (1.920 bij 1.200 pixels) of de nieuwe iPad (2.048 bij 1.536 pixels).

Helaas heeft de Transformer 300 die ik heb last van een ‘light-leak’. Dat betekent dat bij donkere achtergronden het duidelijk is dat het scherm vanaf de zijkant verlicht wordt. Het licht is op één plek duidelijk zichtbaar en ziet er dan gelig uit in plaats van zwart (donker grijs). Dit is helaas wel een hardware probleem wat we bij meer tablets terugzien.

Camera’s

De 8 megapixel camera aan de achterzijde maakt prima foto’s, zeker voor een tablet. De kleuren komen soms wat flets over en er zijn momenten dat de 300T wat moeite heeft met focussen maar in het algemeen is het een zeer bruikbare camera. Ook voor video opnamen (zie review video voor een voorbeeld) doet deze tablet weinig tot niets onder voor de concurrentie en als je eenmaal over de schaamte heen kan stappen met dit ding te filmen kan je bruikbare kwaliteit video-opnames maken.

De camera aan de voorzijde is voor videochat en Skype gesprekken meer dan goed genoeg, en lijkt met een beetje licht mooi scherp. Natuurlijk blijft zo’n shot van onderaf wat beroerd en om met uitgestrekte armen te gaan zitten Skypen is ook niet ideaal.

Geluid

De mono speaker in de Transformer 300 is op zich een prima speaker. Het geluid kan hard genoeg om soms muziek of een filmpje te bekijken, al is er wel iets vervorming als je het volume op maximaal zet. Gelukkig heeft deze tablet Bluetooth, een HDMI-poort en een headphone jack dus er zijn mogelijkheden om je geluid uit de tablet op een betere speaker te krijgen.

ASUS Transformer Pad 300 – software

De Transformer Pad 300 is uitgerust met de nieuwste versie van Android; Android 4.0.3 Ice Cream Sandwich. Over de functies en mogelijkheden van de software hebben we het inmiddels al vaak genoeg gehad en mijn ervaringen wat betreft het gebruik lees je onder het volgende kopje.

ASUS heeft (gelukkig) Android zo veel mogelijk met rust gelaten en alleen hier en daar wat elementen aangepast. Zo kun je rechts onderin, waar tegenwoordig de notificaties verschijnen, in het menu de instellingen van het beeld aanpassen. Hier kun je kiezen uit een Power Saving, Balance of Performance modus. Gevolg van je keuze is betere prestaties met een kortere batterijduur of iets mindere prestaties met een langere batterijduur.

Standaard komen er eenhoop applicaties meegeleverd, waarvan het merendeel ook echt waarde toevoegt. Zo krijg je een aantal Google applicaties als de Play Store, GMail en YouTube. Daarnaast heeft ASUS diverse applicaties toegevoegd zoals de Amazon Kindle reader, App Backup en Polaris Office voor het aanmaken en bewerken van onder meer Word en Excel bestanden. Hieronder vind je vier andere interessante apps die standaard geïnstalleerd zijn.

SuperNote is een applicatie die ontwikkeld is door ASUS en je verschillende mogelijkheden biedt om geavanceerde notities te maken. Vooral voor tijdens een vergadering of in de klas is dit een zeer geschikte applicatie. Je kunt eenvoudig content toevoegen middels de vingerinput of via het keyboard en daarbij is het mogelijk te tekenen, grafieken of diagrammen toe te voegen, geluidsfragmenten te koppelen, en afbeeldingen of video’s toe te voegen.

TegraZone is een app bibliotheek voor games. De applicatie is ontwikkeld door chipfabrikant Nvidia en biedt diverse games die geoptimaliseerd zijn voor tablets met een Tegra processor. Sommige games zijn gratis en voor andere games moet een klein bedrag betaald worden. Ook zullen er in de nabije toekomst meer games verschijnen die geoptimaliseerd zijn voor de quad-core Tegra 3 processor.

MyCloud is een applicatie van ASUS die je toegang geeft to een online opslagruimte voor al je muziek, video’s en bestanden. Van ASUS krijg je 8GB aan gratis opslagruimte waar je wel even mee vooruit kunt. Daarbij is het met MyCloud mogelijk op afstand toegang te krijgen tot je PC of Mac en deze zelfs te bedienen.

Zoals bij veel elektronicaproducten is de integratie met andere apparatuur in huis een belangrijk element. Met de MyNet applicatie kan eenvoudig via DLNA verbinding gemaakt worden met andere DLNA apparaten in huis, zoals een computer. Op deze manier kun je bestanden vanaf een PC weergeven op je tablet of video’s vanaf je tablet weergeven op een TV.

ASUS Transformer Pad 300 – gebruik

Android 4.0.3 Ice Cream Sandwich draait in de meeste opzichten enorm soepel op de krachtige Tegra 3 processor. Er valt niets te klagen over de reactietijden als het gaat om de menu’s en het switchen tussen panelen. Toch blijkt dat ook deze versie van Android niet zonder problemen is. Er zijn regelmatig hick-ups in de software waarbij je de vraag krijgt of je wilt wachten tot een app geladen is of dat je maar gewoon wilt afsluiten (en overnieuw beginnen). De tijd dat het duurt voordat een app geopend is lijkt ook niet heel consistent. Vooral bij camera-app heb ik regelmatig zo’n 10 seconden moeten wachten terwijl op andere momenten de camera veel sneller paraat was. Natuurlijk heb ik geprobeerd uit te zoeken of het te maken heeft met het aantal andere apps dat draait op de tablet maar daar heb ik helaas geen eenduidige conclusie uit kunnen trekken.

Browsen

Storender is wat mij betreft niet het langer wachten op het openen van apps of de vraag of je nog even wilt wachten op de ladende apps maar vooral de inconsistente browse-ervaring. Bijna elke keer dat ik deze tablet gebruikt heb om te browsen op het net had ik het gevoel dat het allemaal net niet soepel liep, en steeds een beetje achter de feiten (lees: input van mijn vinger) aan bleef hobbelen. Browsen is een enorm belangrijk onderdeel van een tablet en dus is dit erg jammer. Ik kan me niet voorstellen dat het aan de gebruikte processor ligt dus gooi dit op een Android ‘bug’, eentje die hopelijk met een software update verholpen kan worden. Maar al met al is het een enorm stuk beter dan Android 3.2 Honeycomb en valt het best wel mee. Waar ik de vorige versie van Android onacceptabel vond zou ik hier mee kunnen leven, ervan uitgaande dat er updates blijven komen.

Apps

Verder is de software op deze tablet hartstikke prima. Omdat dit een tablet is die de stempel van Google meedraagt heb je toegang tot alle Google apps en natuurlijk tot de Play Store. Er is tegenwoordig niet gek veel meer dat je qua apps niet kan vinden op Android en dat vergroot het plezier in gebruik van de tablet enorm. Spellen die speciaal voor de Tegra 3 gemaakt zijn draaien prima, al kan het downloaden van die handel wel zomaar 45 minuten in beslag nemen.

On-screen keyboard

Een positief punt dat wat mij betreft genoemd moet worden in deze review is het on-screen toetsenbord (dus niet het dock) dat erg goed reageert op input van mijn vinger. Dit is zover ik mij kan herinneren de eerste en enige Android tablet waar ik snel en ‘blind’ op kan tikken zonder dat er vertraging is tussen mijn input en tekst op het scherm. Yay!

ASUS Transformer Pad 300 – batterij

In mijn gebruik heb ik niets te klagen gehad over het batterijleven van deze tablet. Het ding gaat (zonder dock dus) zo’n 8-9 uur mee en dat is voor de meeste gebruikers meer dan goed genoeg.

Natuurlijk zullen we in onze vervolgreview kijken hoeveel extra batterijleven het gebruik van het dock oplevert.

ASUS Transformer Pad 300 – conclusie

Als tablet is de ASUS Transformer Pad 300 een mooi apparaat, als Transformer weet ik het dus nog niet. In mijn beleving concurreert deze tablet met de Samsung Galaxy Tab 10.1, Acer Iconia Tab A510 en iPad 2 als het gaat om prijs en segment (midden). Het is qua snelheid een van de fijnste Android tablets die ik heb mogen gebruiken maar de slechte bouwkwaliteit, wat zich voornamelijk vertaald in een golvend scherm, is toch echt een probleem. Zelf zou ik nooit voor iets kiezen waarvan ik het gevoel heb dat ik het in een enthousiast moment stuk kan maken (lees: tikken met mijn vinger of te hard vasthouden) maar voor de voorzichtige Android koper zal er vast omheen te werken zijn.

Android 4.0.3. is nog steeds niet helemaal stabiel maar draait over het algemeen prima op deze hardware. Er zijn sinds lancering van de Transformer Pad 300 al meerdere updates geweest aan de software dus het lijkt erop dat ASUS er bovenop zit. Ik vat dit als een zeer positief signaal op want een concurrent voor deze Pad 300, de Samsung Tab 10.1 wordt gemaakt door een fabrikant die een stuk minder (maanden) rap is met het uitbrengen van software-updates.

Als deze tablet iets steviger in elkaar gezet zou zijn kon ik hem met een gerust hart aanraden.

Minpunten

 • Golven in display
 • Matige bouwkwaliteit
 • Matige browse-ervaring

Pluspunten

 • Goede prestaties (snelheid)
 • Veel handige software meegeleverd
 • Android 4.0 is redelijk stabiel
Tablets Magazine
Beoordeling
7.010Sam Rijverproduct • Delen:

Reacties

 1. Dennis
  05 juni, 2012 om 10:49

  Onder welke omstandigheden halen jullie 8 tot 9 uur zonder dock? Ik ben blij als ik de 6 uur haal.

  • Sam Rijver
   05 juni, 2012 om 10:51

   Ik heb scherm felheid net iets boven de helft staan en verder gewoon ‘normaal’ gebruik. Vooral veel browsen en wat muziek/video. Ik krijg deze week een nieuwe 300 binnen en dan zal ik er nog eens extra op letten. 6 uur lijkt me wat aan de korte kant, tenzij het volledige brightness en non-stop gebruik is.

   • Ron
    31 augustus, 2012 om 9:50

    Ik heb hem nu enkele dagen, en ben er zeer tevreden over. De batterij duur is tussen de 8 en 10 uur bij normaal gebruik ( gemiddelde setting )
    Ik kan begrijpen dat het kijken van films e.d. tot een zware belasting kan leiden en de batterij duur kan verkorten.
    De display is helder en scherp, de Tegra 3 is super snel, en de 32 GB aan boord is voldoende, en kan nog worden uitgebreid, met nog eens 32 GB met een micro geheugen kaartje.
    De applicaties waarmee ik werk gaat alles vloeiend. De prijs van 359 euro bij de Block en BCC voor deze tablet is het een scherpe prijs die volledig in balance is met de kwaliteit van deze tablet.

 2. Robin
  02 november, 2012 om 15:30

  Afgelopen week hebben we deze Asus Pad 300T gekocht maar sinds er Jelly Bean (4.1.1) opstaat krijg ik het idee dat ie veel trager is geworden met bijv terug naar homescreen en dat dan soms de apps niet te zien zijn en slechts na 5-10 seconden verschijnen. Ik heb alleen een cold reboot gedaan. Vanavond nog terug naar fabrieksinstellingen zetten want ik las op sommige fora dat dat ook goed zou moeten helpen.

  • Robin
   18 november, 2012 om 12:20

   Inmiddels draait ie eigenlijk wel vrij vlot met 4.1.1. Enkel bij het draaien van de tablet duurt het iets te lang wat mij betreft voordat de icoontjes op de home screens getoond worden (met name wanneer je van verticaal naar horizontaal gaat. Switchen tussen apps en snelheid van apps (o.a. Google’s eigen apps) is prima.

 3. gus
  04 december, 2012 om 23:00

  ik heb de tablet nu 4maanden en moet eerlijk zeggen dat ik zwaar teleurgesteld ben. ik kan geen verbinding maken met het netwerk op mijn werk. Asus heeft mij een beetje aan het lijntje gehouden met allerlei nutteloze adviezen. wat blijkt, dit is een 2.5 jaar oude android bug die gefixt wordt. moet waarschijnlijk nog een jaar ofzo wachten op de oplossing, als er überhaupt een update komt. qua browsen via de standaard app is dit niet goed. werkt af en toe niet, pagina her laad zich, wordt niet goed weergegeven etc etc. met de opera browser gaat dit wel een stuk beter. soms de neiging om de tablet dwars door het huis te gooien als het surfen weer eens stroperig werkt. qua vergelijking kom deze niet in de buurt van een ipad 2. deze heeft mijn vrouw en werkt vele malen beter.
  verschillende apps werken ook zeer stoperig, anderen werken weer heel soepel. ik heb de tablet gereboot, cold reboot etc maar verbeteren doet het niet.

  bediening van het scherm werk wel zeer snel, wisselen van scherm etc werkt heel goed, zolang je maar niet hoeft te browsen.

  ik zou graag willen dat op deze tablet Windows rt gedraaid zou kunnen worden maar dat is helaas niet mogelijk.
  Android is het helemaal niet voor mij zo op deze manier.

  ik kan deze tablet niet aanraden, er is gewoon een veel betere alternatief te koop, helaas.

  toch maar wachten op een Windows tab of ipad kopen.

 4. Justin
  22 december, 2012 om 10:57

  Ik heb de TF300 nu een maand in bezit. Hiervoor altijd de Prime gehad.
  Ik ben wel zeer te spreken over de TF300. Alle WIFI netwerken waar ik ben geweest connect hij gewoon, dus dat ligt waarschijnlijk aan het type netwerk van het bedrijf, wat hier eerder als probleem genoemd is.

  Hij heeft zelfs vergeleken met de Prime een mega WIFI connectie.
  Waar de Prime in de tuin en op zolder het al lang liet afweten heeft dit apparaat nog een zeer goede verbinding in en om het hele huis, dankzij de wel goedkoop aanvoelend plastic behuizing. Dat is tevens ook het enige nadeel van de tablet. Het plastic voelt wel goedkoop aan. Al met al is het natuurlijk ook de goedkope variant van ASUS dus dat moet je dan ook maar voor lief nemen.

  Android 4.1 draait gewoon heel soepel en het beeldscherm bij mij golft niet en hij maakt ook geen contact met het touch gedeelte als ik op de zwarte rand druk. Waarschijnlijk heeft Tabletsmagazine een niet zo’n best exemplaar gekregen voor de test.

  Alle apps en spelletjes die ik erop draai werken zeer snel en soepel. Ik heb in de maand dat ik hem gebruik nog nooit een vastloper gehad of degelijke dingen. Wel heb ik de vernieuwde zwarte versie. (mogelijk toch een wat aangepaste TF300 blijkbaar) Hij draait namelijk ook standaard al 4.1 vanaf de fabriek.

  Twijfel ja,.. laat je dan niet bang maken door eerdere berichten en ga gewoon een exemplaar testen in één van de vele winkels. De TF300 staat in de meeste winkels gewoon opgesteld en dan kan je zelf ervaren wat hij doet. Tevens nog een paar dagen Cashback van Asus: http://www.asuscashback.nl

  Al met al een top tablet voor een zeer nette prijs.

  • Martijn Chel
   22 december, 2012 om 12:21

   Even ter info;
   We hebben drie testexemplaren gehad, allemaal met problemen. Daar ligt het dus niet aan. Android 4.1 Jelly Bean levert inderdaad verbeteringen op maar qua hardware is de tablet nog steeds hetzelfde.

 5. bobo
  25 maart, 2013 om 18:19

  Hallo,
  Ik heb Skype voor Android (via google play) geïnstalleerd op mijn Asus TF300T.
  Bij mij gaat alles goed, maar de ontvanger hoort giga veel ruis (over modulatie?). Ik zou graag weten hoe ik de microfoon bewerken kan. In Skype is er een mogelijkheid aanwezig om, tijdens het bellen, met schuifbalkjes de micofoon in te stellen, maar volgens de ontvangers haalt dat niets uit. HELP mijn vrienden worden hier gek van!

 6. Ruud
  26 mei, 2013 om 17:54

  Ik probeerde Adobe Flash te installeren op mijn Asus Transformer pad TF300F maar dat (b)lijkt niet mogelijk te zijn. Is daar misschien een oplossing voor?

  • Sofie
   02 juni, 2013 om 9:56

   Ik heb hetzelfde probleem als Ruud. Kan heel veel niet afspelen, ondanks dat adobe flash is geïnstalleerd.

   Vind de behuizing van de tablet ook fragiel, randjes breken af, ondanks zorgvuldig gebruik.

   • den oude
    25 augustus, 2013 om 7:54

    Hoi is wel te vinden zoek in goegle de oplossing hier voor

 7. Dennis van Dijk
  01 augustus, 2013 om 22:55

  Ik heb vandaag voor de 2e keer een spontane barst in het scherm.
  De 1e keer was na 3 maanden en nu na een half jaar weer een barst in het scherm.
  Verder was ik zeer tevreden over deze tablet, maar voor mij nooit meer ASUS.

  • den oude
   25 augustus, 2013 om 7:52

   Hoi wat doe je er dan mee
   Heb dit tablet al ruim een jaar maar nog nooit gebeurd ik zou er voorzichtiger mee om gaan tablets zijn niet van beton
   Koop er een goede stevige hoes om.
   Dan heb je ook geen golvende beelde zo als ze in de test over hadden.

 8. elize
  11 januari, 2014 om 18:50

  bij de beschrijving stond voor eerste gebruik 8 uur opladen ik heb hem al van de accu gehaald toen hij op 100% was en dat was na 2.5 uur is dit erg?

 9. Mathilda
  13 augustus, 2014 om 22:02

  april 2013 tablet aangeschaft. Deze kon niet ingeschakeld worden. Binnen 3 dagen teruggebracht. Nieuwe gekregen. Deze heeft een 3/4 jaar goed gewerkt. Daarna viel hij spontaan uit en dat kwam steeds vaker voor. Soms moeilijk weer aan te krijgen. Leverancier gebeld en deze adviseerde hem terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Dit gedaan. Probleem was echter niet opgelost. Tablet terug gebracht en deze werd gerepareerd. Binnen een week terug en zou weer goed werken. Dit bleek dezelfde dag te zijn achterhaald. Viel weer spontaan uit, moeilijk op te starten aangezien hij eindeloos bleef laden. Kortom niet echt gerepareerd.
  Nu willen ze hem weer repareren……maar ons vertrouwen is erg ver te zoeken.

 10. Ingrid
  09 november, 2014 om 13:40

  Ik heb een ASUS Transformerpad TF300T, die het goed deed, tot ik hem achter het raam van de auto liet liggen, in de zon. Daarna ging het niet meer zo goed met mijn tablet. Als ik hem nu aan doe, verschijnt er een symbool dat er als volgt uit ziet: een soort batterij die voor een deel rood is. Verder gebeurt er niets en ik kan hem ook niet opladen. Is de batterij nu kapot? Zo ja, kan ik hem op de één of andere manier repareren, hetzij zelf hetzij door een ander? Alvast erg bedankt voor het antwoord,
  Ingrid.

 11. Kathleen
  09 februari, 2015 om 10:54

  hallo,

  mijn microfoon staat ‘uit’.
  kan iemand mij helpen om een soort van apparaatbeheer open te krijgen, of waar ik de instellingen kan vinden van de microfoon aan te krijgen>

  dank u

 12. wil
  22 september, 2015 om 11:51

  binnen 2 maanden allebei onze Asus Transformer Pad TF103C spontaan gebarsten
  nu maar hopen dat asus het gaat oplossen…
  te bizar voor woorden
  fabrieksfout wellicht?
  ze zijn ongeveer een half jaar na elkaar gekocht..
  ben echt pissed off! als er nog meer klachten zijn over asus
  even mailen naar : techsupport@asus.com
  heb ik ook gedaan!

 13. sacha
  09 december, 2015 om 16:40

  Hoi,
  Ik heb sinds 2 weken een kleine kras/breukje op mijn scherm doordat ik hem verkeerd op mijn toetsenbord plaatste. alleen heb ik nu het idee dat ik daardoor mijn touch screen niet meer kan gebruiken.
  Iemand enig idee of dit ook aan instellingen zou kunnen liggen?

  Thanks,
  Sacha

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.