Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Review en weggeef actie: Logitech Mini Boombox Bluetooth speaker

Geschreven door
Geplaatst op25 mei 2012, 18:47 CategorieAccessoire reviews

De Logitech Mini Boombox is een Bluetooth speaker met wat extra functionaliteiten zoals muziekbesturing en handsfree bellen. In deze review kijk ik naar dit apparaatje en of het allemaal wel werkt als geadverteerd. Hoe is de geluidskwaliteit en mag de handsfree functie wel op de doos genoemd worden?

Videoreview

Hardware

De Logitech Mini Boombox doet in ieder geval qua hardware zijn naam eer aan. Het is een zeer klein pakketje met een in verhouding enorme speakergril aan de voorkant. De bovenkant bestaat uit een glimmend stuk zwart plastic waaronder een paar handige knoppen verborgen zitten. De aanraakgevoelige knoppen lichten op en geven de mogelijkheid de muziek en het volume aan te sturen. Er is ook een extra knop in het midden die de mogelijkheid biedt een telefoongesprek op te nemen of te beëindigen.

Op de achterkant is een aan/uit schuifje te vinden en een mini USB poort om de Mini Boombox op te laden. Ook is er een AUX ingang voor het geval dat de speaker in combinatie met een apparaat wilt gebruiken die niet over Bluetooth beschikt.

De zijkanten zijn in rood rubber uitgevoerd maar de Mini Boombox is ook in het volledig zwart of wit te bestellen. Door het vele en glimmende zwart is deze speaker wel enorm gevoelig voor stof en andere vlekken. Het is onmogelijk hem langer dan een paar seconden glimmend te houden.

Geluid – Muziek

Het geluid dat uit je smartphone of tablet komt is nooit echt om over naar huis te schrijven, en dat probleem moet de Mini Boombox dus oplossen. In principe kan je zeggen dat het probleem ook echt opgelost wordt door dit ding want de speaker kan verbazingwekkend hard gezet worden, helaas lijdt de geluidskwaliteit daar wel flink onder. Maar ook op instellingen die dichter rond het midden hangen geeft de speaker een hoop extra volume als ik het vergelijk met bijvoorbeeld een iPhone of iPad. Hij doet het zelfs wat beter dan zijn grotere broer de Z515 speakers.

De bass in de muziek is duidelijk een stuk opgevoerd en hoewel dat lekker volume geeft en de boel in sommige gevallen zelfs doet trillen moeten de hogere tonen daar wel wat voor inleveren, zeker als het volume dichter bij het maximum staat.

Door die flinke bass is er ook een ander probleem met de Mini Boombox. Omdat de speaker zelf heel erg licht is trilt die ook erg makkelijk. Dat maakt dat bij muziek waarom de juiste frequenties geraakt worden de Mini Boombox meters per minuut kan maken. Het ding trilde hier heen en weer over de tafel heen en het is dus verstandig goed te kijken waar je hem neerzet tijdens gebruik, want voor je het weet ligt de Mini Boombox op de grond.

Geluid – Podcasts

Ik luister veel naar podcasts dus ik bespreek de bruikbaarheid van deze speaker ook maar even. Vooral door de volume boost en de lagere verwachtingen qua geluidskwaliteit die je hebt als je naar gesproken tekst luistert was ik erg onder de indruk van de Mini Boombox. Toch kwam ik na een aantal podcasts er toch achter dat sommige stemmen op de juiste frequentie zitten om het ding enorm te doen trillen, dat dus de hierboven beschreven problemen met zich meebrengt. Niet alleen de lage tonen van Jim Dalrymple (Amplified) maar ook de wat hogere stem van Adam Curry (No Agenda) triggeren dit gedrag.

Geluid – Handsfree bellen

Er zit ook een microfoontje op de Mini Boombox die je in principe in staat zou moeten stellen telefoongesprekken te voeren, helaas is de kwaliteit zo beroerd dat ik niet eens vind dat het op de doos of specsheet had moeten staan. Ik heb in verschillende opstellingen getest en ik was niet een keer voldoende verstaanbaar om een zinnige reactie van een gesprekspartner terug te mogen verwachten. Zelfs niet als je het ding oppakt en als een soort dikke telefoon dicht bij je mond houdt.

Conclusie

Voor 79,99 euro is de Logitech Mini Boombox best een prijzig apparaatje om wat extra volume uit je muziek/tablet/smartphone te kunnen persen. Mensen die een dergelijk bedrag willen uitgeven verwachten ben ik bang iets meer dan de Mini Boombox kan leveren. Een flinke boost in volume en de lage tonen maakt de muziek een stuk harder maar niet perse mooier. Maar daar staat tegenover dat de Mini Boombox het best heel erg leuk doet als je hem op middelmatig volume zet, een volume dat toch nog steeds een keer of 2-3 zo hard is als je uit je iPad speaker kan persen. Het is dan nog steeds geen enorme hoogvlieger maar voor gebruik in een kleine kamer, een bureau of bijvoorbeeld een caravan meer dan acceptabel.

De aanraakgevoelige knoppen zien er vooral leuk uit maar brengen toch wat problemen met zich mee. Er is namelijk een forse vertraging tussen het oplichten van de knoppen en je aanraking. Daar komt nog bij dat de aanraakgevoelige knoppen niet heel gevoelig zijn. Je zit er dus regelmatig naast of twijfelt of je al juist gedrukt hebt. Van mij hadden de knoppen een wat klassiekere vorm mee mogen krijgen.

En dan blijft alleen de handsfree functie nog over, de microfoon is zo ongevoelig dat het gewoon niet bruikbaar is. Al met al maakt dit de Logitech Mini Boombox wat mij betreft geen aanrader, want 79,99 euro, waarvoor Logitech dit apparaat aanbiedt, is gewoon een hele hoop geld. De 59,99 euro, waarvoor je hem op het internet ook kan vinden (zie onderstaande prijsvergelijking), is al iets beter te overzien.

Weggeef Actie!

In samenwerking met Logitech.nl geven wij de Mini Boombox die ik gebruikt heb tijdens deze review weg. Doe via onderstaande widget mee met onze weggeef actie (zet ad-block uit om de widget te zien). Je kunt meedoen met je Facebook account of via e-mail. Je hebt dan 1 entry in de actie. Via de widget kan je door wat andere hoepels springen om meerdere entries te verdienen, zo krijg je bijvoorbeeld een entry voor het liken van de Facebook pagina van Tablets Magazine.Meedoen kan tot zondagmiddag 12:00 en we maken kort daarop de winnaar bekend. 

Update: De Logitech Mini Boombox is gewonnen door S. Mons (check je e-mail). Iedereen weer bedankt voor het meedoen aan deze weggeef actie en hou de site in de gaten voor meer van dit leuks! • Delen:

Reacties

 1. Tobias Verhoog
  25 mei, 2012 om 19:06

  Geinig ding. Wel een beetje prijzig. Ik zou hem vooral thuis gebruiken en misschien bij een barbecue of op het strand, als het geluid dan nog steeds hard en goed genoeg is.

 2. Woout
  25 mei, 2012 om 19:07

  Met dit weer buiten met een hoop vrienden eromheen.

 3. Michael
  25 mei, 2012 om 19:50

  In de tuin bij zonnig weer!!

 4. Thamassi
  25 mei, 2012 om 21:11

  Tijdens het komende scouts kamp in the middle of nowhere

 5. Tom
  25 mei, 2012 om 21:40

  Leuk leuk leuk!

 6. annemarie
  26 mei, 2012 om 7:28

  Dit is leuk voor mijn dochter (heeft een Spotify Premium account) om mee te nemen naar het park of als ze op school geluid nodig heeft bij een presentatie.

 7. Fluisteraar
  26 mei, 2012 om 10:27

  Ik vind dit een hele mooie box maar hij is vrij prijzig. Zou er geen 63 euro voor uitgeven

 8. Timmy
  26 mei, 2012 om 10:38

  Lekker in de zon op de boot

 9. Jack
  26 mei, 2012 om 11:16

  Aan de zijkant van het zwembad in de tuin, om dan een lekker party te houden met vrienden/EK/koud biertje wat willen we nog meer ? Nou de Logitech mini Boombox hihi.

 10. Germa
  27 mei, 2012 om 11:17

  Dit ga ik heerlijk overal thuis gebruiken!

 11. Thijs
  27 mei, 2012 om 11:48

  Dit lijkt me nou echt een mooi ding van Logitech, ik heb hem al geprobeerd in de winkel, ik vind het goed geluid hebben, en een mooi design. Het geluid is helder en je geniet ervan bijvoorbeeld lekker buiten zitten luisteren
  En het is ook nog eens mooi dat de Logitech Bluetooth heeft!

 12. Patrick
  27 mei, 2012 om 12:21

  Met een elastiekje om mijn kop, als big headset ;)

 13. Stefanie
  30 mei, 2012 om 13:30

  Ik heb de Mini Boombox binnen! Dank je wel. Ik heb hem ook al uitgebreid geprobeerd. Mijn conclusie is dat je een hele goede review hebt geschreven. Ik ben wel positiever dan jij over het handsfree bellen. Oke, geluid is niet optimaal maar niet zo beroerd dat je elkaar niet kunt verstaan. Mijn skype gesprekken zijn regelmatig slechter.
  Met de equalizer (appje op mijn phone) kun je het geluid ook nog aardig regelen. En wat het allerfijnste is: lekker klein en geen snoeren!!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.