Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung begint eindelijk met uitrol Android 4.0 voor Galaxy tablets

Geschreven door
Geplaatst op2 mei 2012, 11:43 CategorieAndroid

Hoewel Samsung één van de grotere fabrikanten van Android tablets is lijkt het een eeuwigheid te duren voordat de update naar het inmiddels zes maanden oude Android 4.0 Ice Cream Sandwich uitgerold kan worden. Toch is de update voor Galaxy Tab bezitters niet ver weg meer aangezien men in Canada al begonnen is met de uitrol.

We hebben inmiddels al updates voorbij zien komen van de meeste grote tablet fabrikanten, waaronder Acer, ASUS, Archos en Sony. Samsung ontbreekt nog in dit rijtje maar daar moet binnenkort verandering in komen. In Canada heeft de fabrikant aangekondigd de update in meerdere fasen naar smartphones en tablets uit te rollen. Kijkend naar de tablets krijgen de Galaxy Note, Galaxy Tab 7.0, Galaxy Tab 7.0 Plus, Galaxy Tab 8.9 and Galaxy Tab 10.1 in ieder geval een update. In een later stadium zal daar ook de Galaxy Tab 7.7 aan toegevoegd worden.

De Android 4.0 Ice Cream Sandwich update is wederom voorzien van Samsung’s eigen TouchWiz interface, wat waarschijnlijk ook de reden is waarom deze zolang op zich liet wachten. Wanneer de update in Nederland uitgerold zal worden kon Samsung Nederland nog niet aangeven maar het doel is om voor het einde van dit kwartaal alle compatibile Galaxy Tabs met Android 4.0 uitgerust te hebben.

Bekijk alle Samsung Galaxy Tab tablets in de Tablet Productgids.

Bron: Engadget

 • Delen:

Reacties

 1. Piet
  02 mei, 2012 om 12:52

  Is er, qua soft- en hardware, zoveel verschil tussen een Tab 10.1 en een Tab 10.1v dat een update naar 4.0 voor de Tab 10.1 niet even geschikt gemaakt kan worden voor de Tab 10.1v?

  • Martijn Chel
   02 mei, 2012 om 14:25

   De Galaxy Tab 10.1V beschikt niet over de Touchwiz interface en daarbij zijn Vodafone en Google blijkbaar verantwoordelijk voor de uitrol en niet Samsung.

 2. Piet
  02 mei, 2012 om 17:13

  De Touchwiz is alleen maar een schil en m.i. makkelijk te implementeren in een update.
  Maar als het echt zo makkelijk was hadden ze (alle drie) het waarschijnlijk al gedaan.
  Er zal wel een ander probleem zijn.

  • Martijn Chel
   02 mei, 2012 om 17:19

   Je hoeft me niet te geloven… :) Het is echt de TouchWiz interface en het feit dat de Galaxy Tab 10.1V niet onder Samsung valt.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.