Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung denkt aan eigen versie Sony Tablet P

Geschreven door
Geplaatst op2 mei 2012, 12:22 CategorieHardware

Samsung wil op elke mogelijke manier de tabletmarkt veroveren. Zo heeft de fabrikant tablets gelanceerd in nagenoeg alle schermformaten en voor bijna elk budget. Qua design moet het ook anders kunnen volgens Samsung en een idee wat Sony al op de markt gebracht heeft zou de volgende stap kunnen zijn.

Sony heeft eind vorig jaar de Tablet P gelanceerd; een tablet die lijkt op een brillendoos en bestaat uit twee 5.5 inch displays. Toch was sony begin 2011 niet de enige die aan een dual-screen tablet dacht. Samsung heeft namelijk op 7 april van vorig jaar onderstaand patent ingediend. Deze tablet is gebaseerd op hetzelfde principe; het kunnen opvouwen van een tablet die bestaat uit twee displays. Dit zou de mobiliteit vergroten en interessant zijn voor onder meer gamers en zakelijke gebruikers.

Opvallend aan het patent is dat Samsung denkt aan een soort van (kleine) stylus die bij het apparaat geleverd wordt. Samsung is tegenwoordig helemaal into de stylus; de 5.3 inch Galaxy Note werd er mee uitgerust en was een groot succes, en ook de nieuwe Galaxy Note 1o.1 krijgt een eigen stylus mee.

Toch is het een van de vele patenten die bedrijven indienen. De tabletmarkt ontwikkelt zich dermate snel dat hier weinig conclusies uit te trekken vallen. Zoals we na de lancering van de Samsung Galaxy Tab 10.1, als reactie op de lancering van de iPad 2, zagen wordt er zo snel geschakeld en ontwikkeld dat een tablet binnen een paar weken tot maanden na ontwerp op de markt gebracht kan worden. De kans is groot dat dit patent dan ook inmiddels onder een laagje stof in de kast ligt.

Bron: Android Authority

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.