Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung Galaxy Note 10.1 uitgerust met gleuf voor S-Pen stylus en quad-core chip

Geschreven door
Geplaatst op22 mei 2012, 18:31 CategorieHardware

De Galaxy Note 10.1 die Samsung afgelopen februari presenteerde was al redelijk indrukwekkend gezien de geavanceerde S-Pen stylus maar de versie die ook daadwerkelijk op de markt zal verschijnen lijkt op vele fronten verbeterd. Zo heeft Samsung bevestigd dat de tablet beschikt over een quad-core processor en zijn er vandaag foto’s opgedoken over een geïntegreerde S-Pen stylus.

Een groot nadeel van de in februari gepresenteerde Galaxy Note 10.1 was dat de S-Pen stylus nergens in de tablet zelf weggestopt kon worden. Hierdoor zou je de stylus altijd als losse accessoire bij je moeten dragen, iets wat in de meeste gevallen tot een voorraad styli zal leiden omdat je deze snel kwijt zal raken. Samsung moet ook ingezien hebben dat dit geen slim idee was want vandaag zijn er foto’s opgedoken over een Galaxy Note 10.1 met speciale gleuf voor de S-Pen stylus. Deze foto’s komen van een “Galaxy Knights” congres in Duitsland waar Samsung blijkbaar haar nieuwste tablet toonde.

Het zal je wellicht opvallen dat het hier om een kleinere stylus gaat dan we in februari gezien hebben en dit zou het comfortabel schrijven en tekenen niet ten goede komen. Toch heeft Samsung hier ook over nagedacht en een speciale S Pen Holder Kit ontwikkeld. Middels deze kit kun je de kleine stylus omtoveren tot een volledige S-Pen stylus en de geavanceerdere tekeningen of notities maken.

Galaxy Note 10.1 met quad-core chip

Alle geruchten omtrent de quad-core chip upgrade voor de Galaxy Note 10.1 blijken waar te zijn want Samsung heeft tijdens “Galaxy Knights” congres in Duitsland ook dit bericht bevestigd. Het gaat hier om de Exynos 4412 chip die Samsung zelf ontwikkeld heeft.

De combinatie van een quad-core processor en geïntegreerde stylus zouden van de Galaxy Note 10.1 toch een high-end tablet met veel potentie kunnen maken. Nu is het alleen nog hopen dat Samsung de prijs ook op het juiste niveau legt maar de geruchten van 729 euro doen dat niet vermoeden. Een lanceerdatum is door Samsung nog niet bekendgemaakt maar de informatie die we nu hebben wijst op een lancering in juni.

Bronnen: Techfokus, Tabletcommunity  • Delen:

Reacties

  1. Boeltwit
    22 mei, 2012 om 19:19

    Goedzo!!!! nu nog een 1920×1200 scherm en ze gaan een hoop klanten krijgen….

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.