Samsung Galaxy Tab 2 (10.1): De eerste reviews

14 mei 2012 2 Minuten 0 Reacties
Galaxy-Tab-2-10.1

Nadat vorige maand de eerste reviews van de Samsung Galaxy Tab 2 (7.0) verschenen is het nu de beurt aan de grotere variant, de Galaxy Tab 2 (10.1). In de VS is de tablet inmiddels te koop en in Nederland kun je sinds vorige week een bestelling plaatsen bij een groot aantal online winkels.

In de VS heeft Samsung deze week de 10.1 inch Galaxy Tab 2 gelanceerd, welke standaard uitgerust is met 16GB aan intern opslaggeheugen en Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Verder beschikt de tablet over de Samsung TouchWiz interface die over Android 4.0 gelegd is, een 10.1 inch PLS display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels, een 1GHz dual-core processor, 1GB aan werkgeheugen, twee camera’s, een microSD card reader, Bluetooth 3.0, Wifi, optioneel 3G en een USB aansluiting. In Nederland is de adviesprijs gezet op 399 euro voor de 16GB Wifi-only variant en 499 euro voor de16Gb Wifi+3G variant.

Ten opzichte van de Galaxy Tab 10.1 van vorig jaar heeft Samsung ook het design flink aangepakt. Zo wijzen de luidsprekers nu naar voren door de omgebogen rand. Dit moet zorgen voor een betere audioweergave.

Hieronder vind je de belangrijkste conclusies van een aantal internationale reviews.

Galaxy Tab 2 (10.1) reviews

The Verge heeft de tablet uitgebreid getest en komt tot de conclusie dat deze thuishoort in de middenmoot. De eindscore is dan ook een magere 6.3. The Verge geeft aan dat Android 4.0 ICS een absolute verbetering is ten opzichte van Android 3.2 Honeycomb en dan de TouchWiz interface zeker zijn toegevoegde waarde heeft. Positieve punten zijn de lange batterijduur, de speakers aan de voorzijde en het aardig presterende display. Toch vallen de prestaties behoorlijk tegen met haperingen, het opnieuw renderen van widgets bij het draaien en niet vloeiende weergave van geavanceerde games. Ook de camera aan de achterzijde weet zelfs in goed verlichte omgevingen geen geweldige foto’s te maken. Daarbij is het grote nadeel van Android nog steeds het gebrek aan geoptimaliseerde applicaties. Als conclusie heeft The Verge dat de Galaxy Tab 2 (10.1) met 399 dollar teveel concurrentie heeft en het zwaar zal krijgen.

Ook CNET geeft aan dat een groot pluspunt de Android 4.0 Ice Cream Sandwich software is. Daarnaast heeft Samsung een goede keuze gemaakt om de speakers naar voren te laten richten en en wordt het scherm beoordeel als zeer responsief. Net als The Verge is het oordeel van CNET over de prestaties niet geheel positief. Zo zouden 1080p films niet vloeiend af te spelen zijn en is deze tablet niet geschikt voor de geavanceerde gamer. Verder worden de kleuren op het display niet nauwkeurig genoeg weergegeven. Als conclusie vindt CNET dat de Galaxy Tab 2 (10.1) te duur is kijkend naar de features en kwaliteit. In het 400 dollar segment zijn tablets te vinden die meer bieden en beter presteren. Kijk bijvoorbeeld naar de Transformer Pad 300 met een Tegra 3 processor, een HDMI aansluiting, een betere camera en 32GB aan opslagruimte.

Reacties (0)