Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Stream muziek van je Android tablet naar de Teufel Smart Speaker

Geschreven door
Geplaatst op7 mei 2012, 16:17 CategorieAccessoires

Audiofabrikant Teufel uit Berlijn lanceert vandaag een streaming oplossing voor Android tablets en smartphones. De Smart Speaker is een compacte 2.1 stereoluidspreker die muziek vanaf een Android apparaat dat verbonden is met het thuisnetwerk draadloos weer kan geven. Het enige wat je extra nodig hebt is de gratis Raumfeld App die je in de Google Play Store kunt vinden.

Zodra deze applicatie opgestart wordt op een Android smartphone of tablet krijg je de mogelijkheid om alle muziek die op je Android apparaat staat via de Smart Speaker weer te geven. De Smart Speaker for Android, wat de officiële naam is, is gebaseerd op de Raumfeld streaming technologie en beschikt over actieve luidsprekers met ingebouwd Wifi en een D/A converter. Het luidsprekersysteem is snel en eenvoudig te koppelen met je smartphone of tablet en biedt een brede ondersteuning van audioformaten, van MP3 en OGG tot FLAC. Daarnaast is het mogelijk muziek af te spelen via andere DLNA gecertificeerde apparaten in huis, zoals een PC. Via een Line-In pikt de Smart Speaker ook signalen van audiobronnen zoals CD spelers op. 

De Smart Speaker moet volgens Teufel ook qua sound indruk maken. In de compacte behuizing zitten twee 65 mm conus drivers, twee 25 mm tweeters en een downfire-subwoofer met 130 mm doorsnede. Dit wordt aangestuurd door een Class D eindversterker met 100 Watt vermogen. 

De Teufel Smart Speaker for Android is per direct verkrijgbaar op de website van Teufel voor 449,99 euro.

Bron: Homecinema Magazine

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.