Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Tablets en smartphones zorgen voor andere omgang met nieuws

Geschreven door
Geplaatst op24 mei 2012, 12:17 CategorieOnderzoek

We doen ontzettend veel op onze tablets en smartphones, zoals het bekijken van video’s, het lezen en schrijven van e-mails, het surfen op het internet en het spelen van games. Ook het lezen van nieuws en andere informatie is een populaire bezigheid maar de manier waarop we deze informatie consumeren is niet meer zoals dat bij traditionele media was.

Uit het Mobiele Nieuws onderzoek in opdracht van Telegraaf Media Nederland onder (maar) 600 smartphone- en tabletgebruikers blijkt dat op het werk de computer nog steeds het meest populaire medium is om nieuws en andere informatie mee te bekijken. Na het werk wordt de tablet pas veelvuldig gebruikt en in het weekend is de tablet zelfs het meest populaire medium. Als het gaat om snel tussendoor even het nieuws te lezen wanneer je onderweg bent of naar het toilet gaat is, niet geheel verassend, de smartphone het meest gebruikte medium.

Het consumeren van nieuws op een tablet en smartphone is vooral een stuk interactiever dan ook een traditioneel medium. Je hebt meerdere ‘tools’ tot je beschikking om naast het lezen van nieuws een e-mail te sturen, je social media bij te werken of extra informatie op te zoeken. Het gebruik van nieuws is interactiever doordat mensen er meteen over kunnen praten (80 procent zegt dit te zien), het door kunnen sturen (54 procent) of kunnen tonen aan een ander (66 procent). Daarbij kun je zeer eenvoudig en snel reageren op een nieuws-item, iets wat ongeveer 50 procent van de respondenten zegt te doen.

Zoals eerdere onderzoeken ook al aantoonden is de tablet ook zeer populair tijdens het TV kijken. Maar liefst 60 procent zegt de tablet niet weg te leggen zodra het ‘kastje’ aangezet wordt. Steeds meer TV programma’s spelen hier op in door zogenaamde ‘tweede scherm’ applicaties te ontwikkelen. Deze maken het mogelijk interactief met een programma mee te doen of achtergrondinformatie te ontvangen op je mobiele apparaat.

  • Delen:

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.