Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Video vergelijking: Toshiba Excite 10 vs Acer Iconia Tab A510

Geschreven door
Geplaatst op17 mei 2012, 11:47 CategorieHardware

De Acer Iconia Tab A510 is in Nederland al twee weken te koop en heeft hier vooral concurrentie van de ASUS Eee Pad Transformer Prime en de ASUS Transformer Pad 300, beide uitgerust met een Tegra 3 processor. In de VS is onlangs nog een concurrent gelanceerd in de vorm van de Toshiba Excite 10, de opvolger van de AT200 die we in Europa kennen.

De Toshiba Excite 10, ook wel AT300 genoemd, komt grotendeels overeen met de Acer Iconia Tab A510. Zo krijg je een 10.1 inch display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels, een quad-core Tegra 3 processor, 1GB aan werkgeheugen en Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Er zijn ook kleine verschillen te ontdekken. Zo heeft de processor van de A510 een kloksnelheid van 1.3GHz, terwijl de Excite 10 het moet doen met 1.2GHz. Ook heeft Acer een eigen Acer Ring interface over Android 4.0 heen gelegd, terwijl Toshiba het besturingssysteem grotendeels met rust heeft gelaten.

Mobile Tech Review heeft beide tablets in een uitgebreide video naast elkaar gezet. Hierin worden de belangrijkste verschillen duidelijk gemaakt. Zo kosten beide tablet 449 dollar in de VS maar beschikt de A510 over 32GB aan opslaggeheugen en de Excite 10 over 16GB aan opslaggeheugen. De Excite 10 wordt vooral geprezen voor de high-end bouwkwaliteit en het fraaie en dunne design. De Iconia Tab A510 ligt weer wat beter in de hand en beschikt over een langere batterijduur.

Het is momenteel nog niet duidelijk of de Toshiba Excite naar Europa gaat komen. Toshiba Nederland wist onlangs nog te melden geen enkele informatie over de tablet te hebben en zich nog steeds te focussen op de al wat verouderde AT200. De Acer Iconia Tab A510 is in Nederland te koop voor 449 euro. Hiervoor krijg je een 32GB Wifi-only variant.

Via: Notebookitalia  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.