Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Vier alternatieven voor de iPad met high-res display en Android 4.0

Geschreven door
Geplaatst op2 mei 2012, 14:07 CategorieAndroid

De iPad is nog steeds de meest populaire tablet, maar niet ideaal voor elke consument. Android is voor velen de eerste keuze en voor anderen een goed alternatief. Huidige Android tablets hebben het moeilijk om te concurreren met de high-end specs van de nieuwe iPad, maar de komende maanden kun je een aantal interessante Android tablets verwachten die de concurrentie met de nieuwe iPad aankunnen.

Twee belangrijke features van de nieuwe iPad zijn de grafische prestaties van de Apple A5X chip en de hoge resolutie (2048 bij 1536 pixels) van het Retina display. De iPad zal altijd met Android tablets vergeleken blijven worden en daarom is het interessant de beste Android tablets wat betreft deze punten onder elkaar te zetten. Acer, ASUS, Lenovo en Huawei lanceren de komende maanden high-end tablets met krachtige processors en hoge resoluties. Wil je dus geen iPad maar wel indrukwekkende prestaties en een hoge resolutie display, dan zijn de volgende tablets een optie.

Acer Iconia Tab A700

Acer brengt dit jaar drie nieuwe tablets op de markt, waaronder de low-end Iconia Tab A200 en de middenklasse Iconia Tab A510. Toch wordt ook de high-end markt dit jaar bediend met de Iconia Tab A700. Deze tablet beschikt over een 10.1 inch display met een resolutie van 1.920 bij 1.200 pixels. Dit komt neer op iets meer dan Full HD. Daarbij beschikt de A700 over een quad-core Tegra 3 processor met een kloksnelheid van 1.3GHz. Qua software moet de Iconia Tab A700 het doen met Android 4.0 Ice Cream Sandwich en de Acer Ring interface voor snellere toegang tot bepaalde apps en functies.

Specificaties en features Iconia Tab A700

 • Android 4.0
 • 10.1 inch display
 • 1.920 x 1.200 resolutie
 • USB en HDMI poorten
 • MicroSD card reader
 • 5 megapixel camera
 • 1GB RAM
 • 1.3GHz Tegra 3 processor

Het is nog onduidelijk in welke varianten de tablet gelanceerd zal worden, maar waarschijnlijk gaat het om 32GB en 64GB versies. De prijzen zijn nog niet officieel bekendgemaakt maar recente berichten wijzen op een prijs vanaf 549 euro. Acer zal ook een Iconia Tab A701 variant lanceren. Dit model beschikt over dezelfde specificaties als de Iconia Tab A700 maar krijgt daarbij een 3G module met SIM-kaart slot voor mobiel internet.

Meer informatie over de Iconia Tab A700 vind je op de productpagina.ASUS Transformer Pad Infinity (700)

Ook ASUS lanceert dit jaar meerdere modellen. De Transformer Pad 300, uitgerust met een quad-core Tegra 3 processor en Android 4.0 ICS, is inmiddels al in Nederland te koop. De high-end variant, de Transformer Pad Infinity (700) zal later dit jaar verschijnen. Deze tablet is de daadwerkelijke opvolger van de Eee Pad Transformer Prime en beschikt over een aantal verbeteringen. Zo beschikt de Pad Infinity over een 10.1 inch display met een resolutie van 1.920 bij 1.200 pixels en is het display uitgerust met de Super IPS + techniek. Deze techniek moet zorgen voor een hoge helderheid, hoog contrast en goede leesbaarheid in fel verlichte omgevingen. Daarnaast krijg je een quad-core Tegra 3 processor met een kloksnelheid van 1.6GHz, een 8 megapixel camera en Bluetooth 4.0.

Specificaties en features Transformer Pad Infinity

 • Android 4.0
 • 10.1 inch display
 • 1.920 x 1.200 resolutie
 • HDMI poort
 • MicroSD card reader
 • 8 megapixel camera
 • 1GB RAM
 • 1.6GHz Tegra 3 processor

Er wordt overigens ook een 3G versie van de Pad Infinity gelanceerd. Dit model beschikt alleen over een andere processor (dual-core 1.5GHz Qualcomm S4 Snapdragon) en Bluetooth 2.1 in plaats van Bluetooth 4.0. Wanneer de Transformer Pad Infinity exact verschijnt is nog niet bekend. Volgens recente berichten zal de prijs voor de 64GB versie 599 euro zijn. Wil je er een keyboard dock bij betaal je hier 100 euro extra voor.

Meer informatie over de Transformer Pad Infinity vind je op de productpagina.

Lenovo IdeaTab K2

Lenovo heeft in Nederland de afgelopen maanden maar een klein deel van haar tablet assortiment gelanceerd, maar laten we hopen dat dit model de Nederlandse markt wel bereikt. De IdeaTab K2 is het nieuwste model van Lenovo en werd tijdens de CES in januari officieel aan het publiek getoond. De tablet is zeer compleet uitgerust en beschikt over een aantal unieke features. Zo krijg je een quad-core Tegra 3 processor met een kloksnelheid van maar liefst 1.7GHz, een 10.1 inch IPS display met een resolutie van 1.920 bij 1.200 pixels, en een werkgeheugen van maar liefst 2GB. Daarnaast krijg je onder meer een USB poort, een microSD card reader, een HDMI poort, een 8 megapixel camera en een vingerafdruk scanner.

Specificaties en features IdeaTab K2

 • Android 4.0
 • 10.1 inch display
 • 1.920 x 1.200 resolutie
 • HDMI en USB poorten
 • MicroSD card reader
 • 8 megapixel camera
 • 2GB RAM
 • 1.7GHz Tegra 3 processor

De IdeaTab K2 zal in eerste instantie in China gelanceerd worden en zal daarna in andere landen verschijnen. Over de prijs is nog niks bekend en ook is het nog niet zeker of de tablet ooit in Nederland verkocht zal worden. Een hands-on video van de Lenovo IdeaTab K2 vind je in dit artikel.

Huawei MediaPad 10 FHD

De MediaPad 10 FHD werd voor het eerst getoond tijdens het Mobile World Congres in Barcelona en sindsdien is er steeds meer informatie over de tablet opgedoken. Zo weten we inmiddels dat de 10.1 inch tablet beschikt over een resolutie van 1.920 bij 1.200 pixels wat volgens de fabrikant zelf gemakkelijk de concurrentie met de iPad aan zou kunnen. Daarbij heeft Huawei zelf een 1.2GHz / 1.5GHz quad-core processor met de naam K3V2 ontwikkeld om indrukwekkende prestaties te bieden. Net als de Lenovo IdeaTab K2 zou de MediaPad 10 FHD beschikken over 2GB aan werkgeheugen. Daarnaast krijg je onder meer 16, 32 of 64GB aan opslaggeheugen, een microSD card reader, een 8 megapixel camera en Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Specificaties en features MediaPad 10 FHD

 • Android 4.0
 • 10.1 inch display
 • 1.920 x 1.200 resolutie
 • HDMI en USB poorten
 • MicroSD card reader
 • 8 megapixel camera
 • 2GB RAM
 • 1.2GHz/1.5GHz K3V2 processor

De Huawei MediaPad 10 FHD zal waarschijnlijk ergens in juni op de markt verschijnen, in zowel een Wifi-only als 3G/4G variant. Over de prijs is nog niks bekend. Meer informatie over een MediaPad 10 FHD vind je op de productpagina.

Wat wordt het?

Dit zijn dus de Android tablets die de komende maanden het high-end segment gaan vullen met krachtige processors en hoge resolutie displays. Natuurlijk is het afwachten hoe de tablets presteren maar de specs beloven in ieder geval veel goeds. Zouden deze modellen voor jou ook een goed alternatief voor de iPad zijn?

 • Delen:

Reacties

 1. Ben
  02 mei, 2012 om 18:00

  de dock met keyboard/extra batterij/sdkaartlezer/usb-poort
  + het Super IPS scherm geeft voor mij de doorslag voor de Asus Transformer Infinity te kiezen. Ipad killer wat mij betreft! ;-)

 2. Jan
  02 mei, 2012 om 18:19

  Ben,

  Ik heb de originele Transformer Prime gehad en zat een beetje op m’n honger wat apps en games betreft. Nu heb ik een iPad 2 en nu zit ik op m’n honger wat betreft uitbreidingsmogelijkheden, widgets, etc.

  Als je het mij vraagt is het beter te wachten op een Windows8 tablet, dat je zal toelaten een laptop met volledig besturingssysteem te hebben of een tablet met de metro user interface. Dan is het enkel nog wachten op goede games en apps..

  Nu zit ik hier dus met een iPad 2, maar geloof me, ik gebruik nog véél meer m’n laptop dan m’n tablet.

  • Martijn Chel
   02 mei, 2012 om 18:39

   Dat is natuurlijk ook nog een hele goede opte; Windows 8. Ik ben zeer benieuwd wat we allemaal gaan zien en of het echt die beloofde optimale touch-ervaring biedt.

  • Ben
   02 mei, 2012 om 19:41

   Jan.. thx voor je mening!
   Ik heb zelf nog geen ervaring met een android tablet (heb android phone) dus ik vraag me eigenlijk het volgende af :
   Ik hoor vaak dat er minder apps zijn voor android tablets als voor iPad. Maar het is moelijk in te schatten in wat voor een mate dit me zal storen en OF me dat wel zal storen. Ik verwacht nog steeds dat alles wat ik wil doen met de tablet zeker zal lukken.
   Jij zegt ook dat je voor de Prime een beetje op je honger zat wat betreft apps en games. Omdat ik zelf geen ervaring heb, vraag ik me dan af : welke apps waren het die je miste? Had je bepaalde verwachtingen van je android tablet wat betreft apps? Ik ben hier zeer nieuwsgierig naar…

   alvast bedankt voor je antwoord!

   reacties van andere mensen natuurlijk ook altijd welkom!! ;)

   • Martijn Chel
    02 mei, 2012 om 19:50

    Ik heb zelf niet zoveel apps gemist bij het werken met Android maar wat me wel opviel is dat de apps die er zijn voor Android in 50 procent van de gevallen (of meer) niet geoptimaliseerd zijn voor tablets, hoge resolutie displays. Dat vind ik persoonlijk ook echt een nadeel. Er wordt door ontwikkelaars vaak eerst aandacht geschonken aan iOS en daarna (als het voldoende oplevert) aan Android.

  • DingieM
   03 mei, 2012 om 17:06

   Een collega heeft de Nokia Lumia maar die is door Microsoft helemaal dichtgetimmerd, dus geen uitbreidbaarheid. In die lijn kun je verwachten dat de W8 tablets dezelfde onuitbreidbaarheid zullen krijgen.

   Persoonlijk vind ik huidige implementatie van Windows Mobile erg jammerlijk, zeker de browser.

   Mogenlijk wordt de komende week een FullHD tablet van Samsung aangekondigd?

   Zelf ben ik zeer te spreken over de originele Transformer met dock, erg handig die 2 feilloos werkende USB poorten (Prime heeft er maar 1!).

 3. Harry
  02 mei, 2012 om 20:03

  Ik heb zelf een iPad en lees inderdaad dat het aanbod aan geoptimaliseerde Apps daarvoor wat tegenvalt. Maar aan de andere kant…. De meeste functie die Apps bieden draaien ook gewoon als sites in je browser. Eeb vorbeeld is facebook, nu.nl etc.. Dus vaak heb je niet eens een App nodig,

 4. Harry
  02 mei, 2012 om 20:03

  Ik bedoel natuurlijk Apps voor Aindoid niet de iPad..

 5. Ben
  02 mei, 2012 om 20:14

  bedankt voor de reacties!
  ik ga zeker voor de Transformer Inifity ;)

 6. Toon
  02 mei, 2012 om 21:41

  Ik snap niet dat men het verschil in aantallen apps als nadeel beschouwt. Er zijn duizenden Android apps en (weet ik veel) tienduizenden Ipad apps. Ik denk dat de meeste mensen er niet meer dan 20 tot 50 gebruiken. Zelf gebruik ik er maar een stuk of 15. Mooie modellen, hopelijk is de software op de Android toestellen stabiel. Las vandaag dat een Samsung telefoon te leiden heeft onder de update naar Android 4.
  Prijzen zullen ook belangrijk zijn. Als het richting 600 euro gaat is het toch veel geld voor een apparaat dat 6 maanden later alweer uit de tijd is.

 7. heico
  03 mei, 2012 om 11:43

  Toon ik ben het hellemaal met je eens ik heb een ipad gehad en nu samsung7.7 android,we hebben meer keus meschien by de ipad maar je gebruikt er maar een beperkte aantal .ik hang er niet 24 uur op ik vind het aanbod ruim voldoende bij android om van je tab te genieten.

 8. jan
  03 mei, 2012 om 19:51

  Is elke tablet geschikt voor een stylus?
  Welke hardware moet er in de tablet aanwezig zijn?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.