Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Vodafone maakt persoonlijke hotspot / tethering mogelijk

Geschreven door
Geplaatst op11 mei 2012, 19:54 CategorieProviders en netwerken

Vorige maand kondigde Vodafone al nieuwe abonnementen aan waarbij tethering (ook wel persoonlijke hotspot genoemd) mogelijk is. Deze abonnementen worden op 14 mei gelanceerd, maar vanaf vandaag is het voor bestaande klanten met een Bel+Sms+Web abonnement en losse databundel al mogelijk om de tethering functie te gebruiken. 

Vodafone is altijd fel tegenstander van tethering geweest omdat het voor flink veel datagebruik zorgde. Eerder deze week werd de netneutraliteitsbepaling in de telecomwet aangenomen wat ervoor zorgt dat telecom providers geen diensten meer mogen blokkeren. Dit zou zomaar een belangrijke beweegreden voor Vodafone kunnen zijn geweest om tethering ook voor bestaande klanten mogelijk te maken.

Klanten die gebruik maken van de “Telefoon als Modem BloX” met bijbehorende databundel ontvangen vandaag van Vodafone een bericht dat zij vanaf nu ook gebruik kunnen maken van tethering zonder deze BloX. Klanten kunnen dan zelf kiezen de “Telefoon als Modem BloX” met extra databundel te blijven gebruiken of om deze optie stop te zetten en tethering uit hun standaard datategoed te gebruiken.

Middels de tethering / persoonlijke hotspot functie kun je eenvoudig onderweg internetten op je tablet wanneer je een internet abonnement op je smartphone hebt. Je smartphone zorgt voor een klein Wifi netwerk waar je tablet vervolgens gebruik van kan maken. Wil je weten hoe dit precies werkt? Lees dan het artikel Internet op je tablet middels tethering en mobiele hotspot.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.