Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

WikiPad Android tablet met game controller en streaming games

Geschreven door
Geplaatst op3 mei 2012, 13:58 CategorieAndroid

Dat gaming en tablets hand in hand gaan blijkt wel uit het grote aanbod games voor tablets en de alsmaar groeiende markt hiervoor. Niet alleen ontwikkelaars spelen hier op in, ook hardware fabrikanten proberen alles om de gaming-ervaring te optimaliseren. WikiPad is hier wederom een voorbeeld van; een 10.1 inch tablet met ingebouwde game controller.

We kennen de kleinere games als de Bubble Shooters wel maar ook geavanceerde games worden op tablets steeds populairder. Sony speelt hier al op in door PlayStation 1 games naar haar tablets te brengen en NVidia werkt samen met ontwikkelaars om geavanceerde games te optimaliseren voor haar krachtige processors. De WikiPad is voortgekomen uit een samenwerking met game-ontwikkelaar Gaikai waardoor streaming games aangeboden worden zodra de tablet aangezet wordt. Onderstaand zie je een eerste versie van de WikiPad die tijdens CES 2012 getoond werd.

De WikiPad is nog geen product dat klaar is voor de markt aangezien met nog druk bezig is met de definitieve specs en functies. Tijdens de CES 2012 werd al een 8.1 inch prototype getoond maar vandaag is de tablet vandaag via een persbericht officieel aangekondigd. Er wordt nu gesproken over een 10.1 inch display, een naamloze quad-core processor en de mogelijkheid voor 3G om ook onderweg te kunnen gamen. Ook zou de tablet over bril-vrije 3D weergave beschikken, al wordt dit in huidig persbericht niet bevestigd.

Verder beschikt de tablet over gamepad controllers aan beide korte zijden, een camera aan de voorzijde en achterzijde, 1080p video ondersteuning, 8GB aan opslagruimte, Android 4.0 Ice Cream Sandwich als besturingssysteem en een microSD card reader om het geheugen uit te breiden. De gamepad controller is overigens ook afneembaar waardoor deze wellicht in de toekomst met andere tablets gebruikt kan worden.

Wanneer de WikiPad op de markt zal verschijnen is nog niet bekend.

Bron: Engadget

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.