Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Windows 8 houdt je kinderen in de gaten met Family Safety

Geschreven door
Geplaatst op16 mei 2012, 11:43 CategorieBesturingssystemen

Als ouder is het natuurlijk lastig om exact te weten op welke website je kind komt, waar hij of zij op zoekt en welke spelletjes er zoal gespeeld worden. Microsoft wil het computergebruik binnen de familie een stuk veiliger maken en heeft daarom een speciale functie binnen Windows 8 ontwikkeld die het computergebruik van kinderen kan analyseren.

De Windows 8 Family Safety  feature analyseert het gebruik niet alleen, er wordt een heel rapport opgesteld wat naar jou als ouder gemaild kan worden. In dit rapport vind je informatie over het online gedrag van je kinderen over de laatste periode, zoals de websites die bezocht zijn, de zoekopdrachten die uitgevoerd zijn, welke applicaties er gebruikt zijn, wat er gedownload is en hoe lang je kind achter de PC gezeten heeft. Aan de hand van het rapport dat je als ouder toegestuurd krijgt kun je diverse wijzigingen in Windows 8 doorvoeren om het online gedrag van je kind te beperken. Zo kun je websites blokkeren of die tijd die online besteed worden beperken.

De Safety  feature is eenvoudig in te schakelen en te gebruiken voor accounts waarbij aangevinkt is dat deze persoon een kind is. Komende maand zal Microsoft een laatste preview versie van Windows 8 publiceren waarin deze functie verwerkt is. Het besturingssysteem wordt waarschijnlijk ergens in november gelanceerd en op dat moment worden ook de eerste tablets verwacht.

Mocht je overigens na 2 juni een PC of laptop met Windows 7 kopen, dan kun je voor een bedrag van 15 dollar upgraden naar Windows 8 zodra deze software beschikbaar is.

Bron: MSDN

  • Delen:

Reacties

  1. Conny Linthout
    20 oktober, 2013 om 21:18

    Wanneer is de Family Safety ook beschikbaar voor IPad?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.