‘Windows 8 tablets spelen voorlopig geen rol van betekenis’

04 mei 2012 1 Minuut 1 Reacties
Windows-8-consumer-preview

Wie gedacht had dat Windows 8 op tablets het helemaal gaat maken komend jaar heeft het mis. Dat is althans wat de analisten van NPD DisplaySearch verwachten. De totale tabletmarkt zal volgens het onderzoeksbureau flink groeien de komende jaren maar van Windows 8 tablets hoeven we de eerste twee jaar weinig te verwachten.

/p>

Volgens NPD DisplaySearch zal het totaal aantal verscheepte tablets in 2013 op 180 miljoen units liggen en zal verder stijgen tot 424.9 miljoen units in 2017. In 2011 werden er nog ‘maar’ 81.6 miljoen tablets wereldwijd verscheept. Fabrikanten van displays gaan zich steeds meer op mobiele formaten richten aangezien de TV-markt alsmaar verder zakt en notebooks ook niet aan de verwachtingen kunnen voldoen. Toch zal Windows 8 in ieder geval de komende 2 jaar mar een klein deel van deze markt uitmaken.

NPD DisplaySearch verwacht da er in 2013 zo’n 4 miljoen Windows 8 (waaronder Windows RT) tablets verscheept worden. In 2014 zou dit aantal moeten stijgen naar 11.6 miljoen. Kijkend naar de verwachte grote hoeveelheid tablets die in totaal verscheept worden zou je kunnen concluderen dat Windows op het gebied van tablets voorlopig nog geen rol van betekenis speelt. Toch houden de analisten een slag om de arm aangezien er nog geen tablets aangekondigd zijn, Windows 8 nog niet officieel gelanceerd is en het niet duidelijk is wat de belangrijkste spelers in de markt gaan worden.

In 2017 moet het dominante marktaandeel van iOS (de iPad) flink teruggedrongen zijn tot 50.9 procent. Android komt dan dichterbij met 40.5 procent en Windows RT (Windows 8 op ARM tablets) zou dan een aandeel van 7.5 procent hebben.

Meer informatie over Windows 8 vind je in het artikel ‘Windows 8 en tablets: Alles dat je moet weten

Bron: CNET

Reacties (1)