Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Yahoo lanceert Axis browser voor de iPad, Android versie in ontwikkeling

Geschreven door
Geplaatst op24 mei 2012, 11:42 CategorieApple

Voor iOS apparaten (iPad, iPhone en iPod) heeft Yahoo vandaag de Axis browser uitgebracht; een volledige browser die vooral een nieuwe manier van zoeken biedt. Daarnaast lanceert het bedrijf een plug-in die beschikbaar is voor de Chrome, Firefox, Safara en Internet Explorer 9 desktop browsers.

De volledige browser voor iOS apparaten richt zich vooral op een nieuwe manier van zoeken. Zo krijg je bij het intypen van een zoekopdracht een horizontale balk te zien waarin previews van websites getoond worden. Je kunt vervolgens swipen om naar de volgende previews te gaan. Deze visuele weergave van zoekresultaten zou volgens Yahoo voor een geheel nieuwe zoek- en bladerervaring moeten zorgen. Zowel voor de desktop plug-in als voor de mobiele browser maakt Yahoo gebruik van de Bing zoekmachine van Microsoft. hier overheen heeft het bedrijf een eigen Yahoo skin gelegd. 

Daarbij moet het mogelijk zijn op je favorieten en de geschiedenis te synchroniseren tussen alle apparaten waarop je de Yahoo browser of plug-in gebruikt. Het inloggen voor synchronisatie is mogelijk middels een Yahoo, Facebook of Google+ account. CNET heeft onderstaande video gemaakt waarin de functies van de Axis browser getoond worden.

Momenteel is de mobiele Axis browser alleen te downloaden voor iOS apparaten, een Android en windows Phone versie zou reeds in ontwikkeling zijn.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.