Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Zelfs apen gebruiken de iPad om te communiceren

Geschreven door
Geplaatst op11 mei 2012, 11:13 CategorieHardware

De iPad heeft zijn succes onder meer te danken aan het feit dat de software en hardware zeer gebruiksvriendelijk is. Toch is het niet alleen een handig apparaat voor mensen. Twee 8 jaar oude orangoutangs in Miami’s Jungle Island dierentuin gebruiken de tablet om te tekenen, games te spelen en te communiceren.

De dierentuin in Miami is één van de dierentuinen waar momenteel geëxperimenteerd wordt met de interactie tussen apen en computers. De iPad wordt gebruikt binnen een programma om de mentale stimuli te analyseren en laat de apen communiceren met mensen en elkaar. Opvallend is dat vooral de jonge apen interesse tonen in de iPad. De ouderen hebben volgens de verzorgers meer het idee dat communicatie altijd goed verlopen is zonder de iPad en dat deze dus niet echt nodig is. Dit komt aardig dicht in de buurt van hoe de mens over nieuwe technieken en producten denkt.

De iPads maken wel gebruik van speciale software die origineel ontwikkeld is voor mensen met autisme. Deze software maakt het mogelijk dat de apen sneller kunnen leren en op een andere manier kunnen communiceren met hun trainers dan de standaard gebarentaal. Op de iPad kunnen de apen bijvoorbeeld aangeven welke behoeftes ze hebben of ze kunnen objecten die de trainer uitspreekt aanwijzen. Volgens de trainers zijn orangoutangs zeer intelligent maar worden ze beperkt doordat ze niet kunnen praten. De iPad kan daadwerkelijk laten zien waartoe deze apen in staat zijn.

Bron: Foxnews

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.