Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Ziggo begint uitrol 4G netwerk in Nederland

Geschreven door
Geplaatst op2 mei 2012, 15:17 CategorieProviders en netwerken

Op het gebied van snel mobiel internet lopen wij Nederlanders nog wat achter op de rest van de Westerse wereld maar daar komt snel verandering in. Ziggo is begonnen met de uitrol van het eerste 4G netwerk in Nederland waardoor gebruikers mobiel kunnen internetten met een downloadsnelheid van 100 Mbps en een uploadsnelheid van 40 Mbps.

Ziggo is de eerste provider die deze stap zet en stelt de 4G dienst in eerste instantie beperkt beschikbaar. In de steden Oss, Breda en Zwolle kunnen abonnees van Ziggo’s zakelijke Plus abonnement binnenkort van de 4G verbinding gebruikmaken. Daarna zal de dienst steeds verder uitgerold worden. Tweakers weet te melden dat Ziggo wel moest beginnen met de uitrol aangezien dit in de verkregen vergunning staat. Binnen twee jaar zou de provider de dienst beschikbaar moeten stellen in een gebied ter grootte van Amsterdam en binnen vijf jaar zou dit gegroeid moeten zijn naar een gebied ter grootte van de provincie Utrecht.

In Nederland maken de telecomproviders momenteel nog gebruik van een 3G netwerk, waar onder meer HSDPA een onderdeel van is. 4G is een nieuwe technologie die sneller internet mogelijk maakt dan nu mogelijk is middels een 3G netwerk. Voordat je meteen blij wordt dat je de iPad met 4G module aangeschaft hebt; dit werkt helaas niet buiten de VS aangezien ze daar van andere frequenties gebruikmaken. Ook moet je, wanneer je van het 4G netwerk van Ziggo gebruik wilt maken, zelf voor 4G (met de 2,6GHz standaard) compatibele apparatuur zorgen. Ziggo zal voorlopig zelf geen hardware leveren.

De kans is volgens Tweakers klein dat Ziggo de dienst zal uitbreiden voor consumenten. Het bedrijf heeft namelijk onlangs nog laten weten geen ambitie meer te hebben om telecomprovider te worden met een eigen netwerk.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.