Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

2.8 miljoen mensen in Nederland gebruiken een tablet

Geschreven door
Geplaatst op25 juni 2012, 15:33 CategorieHardware

Het gebruik van tablets wereldwijd groeit hard en natuurlijk blijft ook Nederland niet achter. Uit onderzoek van Intomart GfK blijkt dat het aantal Nederlanders met een tablet in de eerste helft van 2012 gegroeid is tot 2.8 miljoen, ruim één miljoen meer dan eind vorig jaar. Van de totale bevolking heeft nu dus 23 procent een tablet tot hun beschikking. Overigens betekent dit niet dat al deze mensen ook daadwerkelijk een eigen apparaat hebben. Gemiddeld wordt een tablet door 2.3 personen gebruikt. 

Uit het onderzoek van Intomart GfK, gehouden onder  1.169 Nederlanders van 13 jaar of ouder, blijkt ook dat 96 procent van de tabletgebruikers het apparaat thuis gebruikt. 29 procent zegt de tablet ook op een locatie buitenshuis te gebruiken. Niet alleen het aantal gebruikers neemt toe, ook het gebruik zelf kent een stijging. 73 procent van de Nederlandse tabletgebruikers zegt het apparaat één of meer keer per dag te gebruiken.

iPad en apps

Niet geheel verrassend is de iPad nog steeds de meest gebruikte tablet. Wel opvallend is dat ten opzichte van de andere merken iPad gebruikers twee keer zoveel apps downloaden als de gebruikers van andere merken. De meest gedownloade media app op tablets is Youtube (48%). Ook het lezen van kranten of dagbladen gebeurt steeds vaker op tablets. In 2011 deed 4 procent van de tabletgebruikers dit nog, tegenover 15 procent nu. TV kijken en radio luisteren gebeurt in toenemende mate op de tablet.

  • Delen:

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.