Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Acer Iconia Tab A700 en Samsung Galaxy Note 10.1 verschijnen in de VS

Geschreven door
Geplaatst op13 juni 2012, 20:13 CategorieAndroid

Zowel Samsung als Acer heeft nog een high-end tablet in de planning staan en beide modellen lijken nu wereldwijd gelanceerd te worden. De Acer Iconia Tab A700 is al opgedoken in Duitsland en is nu ook in de VS verschenen. De Samsung Galaxy Note 10.1 maakte zijn debuut vandaag in de VS.

Acer Iconia Tab A700

Gisteren doken er al een tweetal interessante hands-on video’s op van de nieuwe Acer Iconia Tab A700 waarin nog eens bevestigd werd dat Acer high-end specs voor een aantrekkelijke prijs aanbiedt. Bij Amazon Duitsland is de 32GB Wifi-only variant van de tablet reeds te bestellen voor een bedrag van 479 euro. De leverdatum staat hier op volgende week. Opvallend aan de lancering in de VS is dat de A700 daar omgerekend 359 euro kost. Dat is nogal een verschil, zelfs het we bekende direct omzetten erin meenemen.

De Iconia Tab A700 beschikt onder meer over een 10.1 inch display met een resolutie van 1.920 bij 1.200 pixels, Android 4.0 Ice Cream Sandwich met daar overheen de Acer Ring interface, een quad-core Tegra 3 processor, HDMI en USB aansluitingen, een microSD card reader en een 5 megapixel camera aan de achterzijde. Ook zal er een 3G model gelanceerd worden in de vorm van de Iconia Tab A701. Meer informatie vind je op de productpagina van de Acer Iconia Tab A700.

Samsung Galaxy Note 10.1

De Samsung Galaxy Note 10.1, een grotere versie van de populaire Galaxy Note phablet, is bij Amazon in de VS inmiddels te pre-orderen voor een bedrijf van 549 dollar (439 euro). De levering is nog wel ver weg; in 3 tot 5 weken. Het gaat hier om de Wifi-only variant met nieuwe quad-core processor en een speciale gleuf voor de S-Pen stylus. Eerder verschenen er geruchten over een prijs die rond de 700 euro zou liggen dus deze vermelding is in ieder geval goed nieuws, zelfs als we het letterlijk in euro’s omzetten.

Update: Het lijkt erop dat Amazon weer eens te vroeg was. De pagina is offline gehaald, maar de prijs zou nog steeds moeten kloppen.

De Galaxy Note 10.1 beschikt over een 10.1 inch super PLS display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels, Samsung’s eigen Exynos 4412 quad-core processor, 1GB aan werkgeheugen, een USB aansluiting, een microSD card reader en Android 4.0 Ice Cream Sandwich met daar overheen Samsung’s eigen TouchWiz interface. Unieke feature van de tablet is de S-Pen stylus voor nauwkeurig tekenen en schrijven. Meer informatie vind je op de productpagina van de Samsung Galaxy Note 10.1.

In Nederland is geen van beide modellen nog opgedoken en beide fabrikant wilden nog niet reageren op een mogelijke leverdatum of releasedatum.

Bronnen: Engadget, Netbooknews  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.