Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Afbeelding en specificaties Google Nexus 7 tablet gelekt

Geschreven door
Geplaatst op25 juni 2012, 12:18 CategorieAndroid

Deze week vindt de Google I/O conferentie plaats en waarschijnlijk, als we alle geruchten mogelijk geloven, wordt daar de Nexus 7 tablet gepresenteerd. Gizmodo zegt een document in handen gekregen te hebben waarin de specificaties en een eerste afbeelding van de tablet getoond worden. Helaas is de afbeelding weer een andere dan we eerder deze maand tegenkwamen.

Volgens Gizmodo beschikt de Nexus 7 onder meer over een quad-core Tegra 3 processor met een kloksnelheid van 1.3GHz, een GeForce 12-core GPU, een 7 inch IPS display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels, 1GB aan werkgeheugen, NFC ondersteuning voor draadloze betalingen, Android Beam voor communicatie met andere Android apparaten, en een 1.2 megapixel camera aan de voorzijde voor videogesprekken. De batterij zou, wanneer vol, 9 uur mee moeten gaan. Qua software zou de tablet beschikken over Android 4.1 Jelly Bean waarvan de verbeteringen ten opzichte van Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Uit de afbeelding kunnen we halen dat de tablet in ieder geval in het zwart geleverd wordt met een geribbelde structuur op de achterzijde. Daarnaast zien we onderaan het ASUS logo. Ook de voorzijde is compleet zwart en beschikt over de webcam aan de voorzijde. 

Nexus 7 prijs en beschikbaarheid

Ook worden de mogelijke prijzen van de Nexus 7 tablet genoemd. Er komen twee varianten op de markt; een 8GB model voor 199 dollar en een 16GB model voor 249 dollar. Uit het document zou verder blijken dat de tablet volgende maand in ieder geval in Australië te koop zal zijn. 

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.