Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

AMD toont 11.6 inch Compal Windows 8 tablet met keyboard dock

Geschreven door
Geplaatst op6 juni 2012, 11:52 CategorieBesturingssystemen

Als we het over Windows 8 tablets hebben dan is de koppeling met Intel natuurlijk snel gemaakt. Toch mogen we een belangrijke concurrent van Intel, AMD, niet uitsluiten. De chipfabrikant gaf onlangs nog aan nieuwe processors in ontwikkeling te hebben om terrein te winnen in de tabletmarkt. Tijdens Computex 2012 toonde AMD dan ook een eerste tablet prototype.

AMD heeft gekozen voor een product (concept) dat we deze week vaak voorbij hebben zien komen; een tablet met keyboard dock. Dit lijkt de trend te worden voor de nieuwe Windows 8 tablets. Volgens de chipfabrikant zou de tablet betere prestaties moeten bieden wanneer gekoppeld aan het keyboard dock. Dit principe klinkt niet onbekend aangezien we in maart van dit jaar een patent van Microsoft voorbij zagen komen waarin gesproken wordt over een extra processor in het keyboard dock om zo betere prestaties te bieden in de zogenaamde productiviteitsmodus.

De AMD tablet beschikt over een 11.6 inch display, een profiel van een kleine 20 millimeter en een kickstand om de tablet in een bepaalde hoek te zetten. The Verge mocht even met de Compal referentie tablet spelen en was redelijk tevreden over de prestaties. Een minpunt is dat het scherm zeer gevoelig is voor vingerafdrukken en dat de tablet aan de grote en lompe kant is. Maar, het is natuurlijk nog maar een prototype. Het is in ieder geval duidelijk dat AMD de concurrentie met Intel aangaat op het gebied van tablets.

Video: Ndevil

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.