Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung’s volgende belofte: Galaxy Tab Android 4 ICS updates in juli en augustus

Geschreven door
Geplaatst op19 juni 2012, 22:06 CategorieAndroid

Wie kan zich het nieuwsbericht van begin mei nog herinneren waarin Samsung Canada aankondigde te beginnen met de uitrol van Android 4.0 ICS voor de Galaxy Tab series? Blijkbaar heeft het wederom niet zo mogen zijn want vandaag heeft de fabrikant in Canada laten weten de updates vanaf begin juli uit te zullen rollen.

En vanaf begin juli mag ruim genomen worden want de meeste updates zullen pas in augustus verschijnen. Samsung wil blijkbaar eerst de verkopen van de Galaxy Tab 2 (10.1 en 7.0) nog even uitmelken. Android 4.0 ICS is namelijk (zo goed als) de enige grote verbetering ten opzichte van de oudere modellen.

Galaxy Tab Android 4.0 updates

Volgens de website Sammobile heeft Samsung een Android 4.0 update-schema bekendgemaakt waarin de meest populaire modellen te vinden zijn. Daarbij heeft Samsung aangegeven dat de update de batterijduur moet verbeteren en de snelheid van het gehele systeem moet opvoeren.

 • GT-P6210 Galaxy Tab Plus 7.0 WIFI
 • GT-P6200 Galaxy Tab Plus 7.0 WIFI + 3G
 • GT-P6810 Galaxy Tab 7.7 WIFI
 • GT-P6800 Galaxy Tab 7.7 WIFI + 3G
 • GT-P7310 Galaxy Tab 8.9 WIFI
 • GT-P7300 Galaxy Tab 8.9 WIFI + 3G
 • GT-P7510 Galaxy Tab 10.1 WIFI
 • GT-P7500 Galaxy Tab 10.1 WIFI + 3G

Het is afwachten of de updates daadwerkelijk voor eind augustus uitgerold zijn. Consumenten die afgelopen jaar en begin dit jaar voor een Samsung Galaxy Tab gekozen hebben hadden de verwachting dat de fabrikant voor snelle updates zou zorgen en niet als laatste fabrikant met een update over de streep zou komen. De onduidelijkheid overheersde de afgelopen maanden en concurrenten als ASUS, Acer en Sony hebben de updates al geruime tijd beschikbaar.

Overigens heeft Samsung Benelux nog geen informatie vrijgegeven over een update-schema. Zodra we meer te weten komen over de Nederlandse uitrol plaatsen we dit gelijk.

Een overzicht van alle Galaxy Tab tablets van Samsung vind je in de Tablet Database.

 

 • Delen:

Reacties

 1. Peter
  26 augustus, 2012 om 13:49

  Persoonlijk vindt ik het een absoluut teken van zwakte en laksheid van Samsung. Andere tablet bouwers zijn kennelijk zelfverzekerder van hun product innovaties waardoor de verkopen van nieuwe modellen niet afhankelijk is van een OS update van een ouder model. Kijk naar Apple’s IOS roadmap (ook voor de outdated modellen)

  Ik denk dat Samsung dankzij de onvoorstelbare traagheid waarmee men met updates komt op termijn veel kopers gaat missen. Mijn tweede tablet wordt hoofdzakelijk om deze reden geen Samsung meer. Ook op het werk en in de vriendenkring hoor ik gelijksoortige geluiden. Juist van een Android platvorm had men anders verwacht.

  Groeten,
  Peter

 2. Tamara
  20 december, 2012 om 13:12

  Android systemen worden doorgaans zo slecht ondersteund dat ze een poel zijn voor virussen en andere beveiligings lekkages.

  Maar dan nog hoopte ik dat OS update overal beschikbaar zou zijn (en niet alleen VS). Ik gebruik engelse taal op mijn tablet maar kan desondanks nog steeds niet naar Ice Creem (4.0) upraden….Ik wordt door Samsung gedwongen te wachten tot er een Nederlandse taal versie beschikbaar is. En tegen die tijd *een jaar later* zal deze ook onder de maat zijn qua beveiliging.

  In afwachting van wat te laat zal komen kan ik niets anders doen dan de tablet degraderen tot ‘tv gids’ en al mijn persoonlijke informatie wissen.

  Een teleurgestelde Samsung klant.

 3. Leo VG
  06 mei, 2013 om 20:28

  Was even aan zoeken waarom mijn galaxy 8.9 gt-p7300 (3g) nog steeds niet geüpdatet kan worden van honey naar ICS !!! , kom op deze website. Onbegrijpelijk dat een bedrijf als samsung op 12 juni 2012 al aankondigt dat er een update beschikbaar is/komt en dat een jaar later 6 mei 2013 nog steeds niet gebeurt is. Geeft weer aan mogelijk toch beter iPad kopen ….. die kunnen wereldwijd updates lanceren. ICS is inmiddels al weer achterhaalt, het enige dat er gedaan kan worden is via odin de boel te updateten maar dat zou toch eigenlijk niet nodig moeten zijn. Heb vast een nieuwe Ipad uitgezocht en tevens maar even een Iphone5 ipv nieuwe samsung galaxy s4. Jammer voor Samsung maar mij zijn ze kwijt.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.