Android 4.1 Jelly Bean: Welke tablets krijgen de update en wanneer?

29 juni 2012 1 Minuut 4 Reacties
Android-4-1-Jelly-Bean-4

De presentatie van het nieuwe Android 4.1 Jelly Bean besturingssysteem brengt natuurlijk meteen de vraag of 'mijn' tablet een update gaat krijgen. Nou lijkt Android 4.1 een minder grote update dan Android 4.0 Ice Cream Sandwich, wat zou kunnen betekenen dat het eenvoudiger is een update uit te rollen, maar we weten het pas zeker zodra fabrikanten het bevestigen.

Welke tablets krijgen de update?

Het is dus nog lastig in te schatten welke tablets de update zeker gaan krijgen maar er zijn al een aantal fabrikanten die van zich hebben laten horen en Google heeft zelf ook wat uitspraken gedaan. In ieder geval de Nexus 7 tablet zal vanuit de winkel (vanaf half juli) voorzien worden van Android 4.1 Jelly Bean en daarbij gaf Google aan dat de Motorola Xoom ook ergens in juli een update kan verwachten. Wel gaat het hier om de Amerikaanse Xoom tablets aangezien Google een nauwere samenwerking heeft met de Amerikaanse tak van Motorola.

Ook Samsung heeft van zich laten horen middels een statement, al klinkt het weer te algemeen om er iets nuttigs van te maken. De fabrikant laat weten dat er bij de lancering van een nieuwe versie van Android gekeken worden naar de mogelijkheid om de software beschikbaar te stellen voor bestaande producten. Of het mogelijk is hangt af van factoren als het effect van de update op de Samsung producten, de systeemeisen, de beperkingen en de vereiste medewerking van leveranciers en software licentiegevers. Als Samsung er voor kiest om de update uit te rollen zal dit gedaan worden wanneer de ontwikkeling afgerond is.

ASUS was natuurlijk bij de presentatie van de Nexus 7 tablet aanwezig en is zeer close met Google. Afgelopen februari gaf ASUS tegenover Techradar al aan dat de kans groot is dat het bedrijf een van de eersten is die de volgende versie van Android als update aan zal bieden. Om welke producten het gaat is niet duidelijk maar de kans is groot dat alle tablets die ASUS tot nu toe gelanceerd heeft een update kunnen verwachten.

Reacties (4)