Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple wint in de VS, Samsung Galaxy Tab 10.1 verboden

Geschreven door
Geplaatst op27 juni 2012, 11:08 CategorieApple

We hebben er al lang niet meer over geschreven maar dat Apple en Samsung nog steeds met elkaar overhoop liggen mag duidelijk zijn. Inmiddels heeft in de VS een rechter zich uitgesproken over het design van de Galaxy Tab 10.1 en de overeenkomsten die deze vertoont met de iPad. De uitspraak is in het voordeel van Apple want de Galaxy Tab 10.1 mag de VS niet meer in.

De rechter heeft Samsung afgelopen nacht een importverbod voor de Galaxy Tab 10.1 opgelegd omdat hij bewezen acht dat de tablet gebaseerd is op patenten van Apple. Qua uiterlijk zouden beide apparaten teveel overeenkomen. Toch is het nog niet zeker dat de Galaxy Tab 10.1 Amerika echt niet meer in mag. De uitspraak is namelijk tijdelijk totdat de complete zaak afgehandeld is en de definitieve uitspraak gedaan is. Toch heeft Samsung al beroep aangetekend bij een hogere rechtbank om het importverbod te voorkomen.

Daarbij heeft de rechter Apple verplicht om 2.6 miljoen dollar opzij te leggen mocht Samsung in de toekomst toch gelijk krijgen. Dit geldt moet dan gebruikt worden als schadevergoeding voor Samsung. De Koreaanse fabrikant krijgt namelijk nog de mogelijkheid om te bewijzen dat Apple’s merkrecht niet valide is.

Samsung en Apple liggen al tijden met elkaar overhoop en hebben al rechtszaken in onder meer Australië, Duitsland en Nederland achter de rug. Zo werd de Galaxy Tab 10.1 in Duitsland al verboden waardoor Samsung gedwongen werd een nieuwe variant met een nieuw te ontwikkelen. Het design van deze Duitse variant zien we nu terug in de Galaxy Tab 2 (10.1), waarvoor de uitspraak van de Amerikaanse rechter overigens niet geldt. In Nederland is de Galaxy Tab 10.1 niet verboden en gewoon nog steeds te koop.

Bron: The Verge

  • Delen:

Reacties

  1. a
    27 juni, 2012 om 11:52

    ik heb een galaxy tab 10.1 en heb hem al uitgebreidt vergeleken met de ipads van bepaalde mensen die ik ken.
    Mijn conclusie: zowel apple als samsung hebben een heel goede tablet, maar ik vind de galaxy tab absoluut geen nep-ipad!

    De enige reden die ik vindt waarom apple de concurerende producten van samsung probeert te verbieden is omdat ze vrezen dat ze anders minder gaan verkopen. Heel laf.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.