Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Archos Child Pad 2 met capacitief display te koop in Nederland

Geschreven door
Geplaatst op26 juni 2012, 10:42 CategorieAndroid

Archos heeft vorige maand de kindvriendelijke Child Pad tablet in Nederland gelanceerd voor een prijs net onder de 100 euro. Deze tablet beschikt over een 7 inch display met resistief touchscreen. Inmiddels is er ook een iets geavanceerdere variant verschenen in de vorm van de Child Pad 2 met capacitief touchscreen. De prijs ligt 10 tot 20 euro hoger.

Het capacitieve display moet een betere touch-ervaring bieden aangezien er in tegenstelling tot resistieve touchscreens geen druk nodig is om een aanraking te registreren. Voor een complete uitleg over het verschil tussen een capacitief en een resistief touchscreen kun je dit artikel lezen. De Child Pad 2 beschikt afgezien van het touchscreen over dezelfde specificaties als de eerste generatie Child Pad. Zo krijg je onder meer 4GB aan opslaggeheugen, een 7 inch display met een resolutie van 800 bij 480 pixels, een 1GHz processor, 1GB aan werkgeheugen, een microSD card reader, Wifi, Bluetooth en een USB poort.

Wat betreft de software krijg je Android 4.0 Ice Cream Sandwich met daar overheen een aangepaste interface voor kinderen. Ook heeft Archos een speciale Kids App Store ontwikkeld heeft met 14 categorieën en 10.000 applicaties, en worden er een aantal applicaties speciaal voor kinderen meegeleverd. Voor ouders is er de mogelijkheid speciale filters in te stellen om bepaalde functies te blokkeren. 

De Child Pad 2 wordt helaas niet aangeduid met een ‘2’ dus is het even opletten wanneer je de tablet wilt kopen. Let in de omschrijving op het ‘capacitieve display’ of kijk naar de productcode (502172). In onderstaande vergelijking vind je de winkels die de tablet momenteel op voorraad hebben. Veel winkels hebben de Child Pad 2 in bestelling en verwachten binnen 1 tot 2 weken de eerste voorraad.

 • Delen:

Reacties

 1. Roel
  27 juni, 2012 om 21:42

  Vandaag kwam via de post de childpad 2 binnen. Had deze vrijdag bij conrad besteld. Natuurlijk meteen alles ingesteld voor mijn dochter.

  Op dit moment twee min punten. Geluid is matig en standaard scherm is laag in resolutie

  Maar verder niets dan positief. Capacitief scherm regaeert uitstekend en het grafische in games, en films ed is wel goed te noemen. Vind het dus ook vreemd dat standaard scherm minder is.

  Mocht je toch een andere app willen kan dit handig door het aks bestand te downloaden en via de microsd Te installeren op de tablet.

  Voor het geld echt een geweldig apparaat. Was voor mijn dochter dit of een nintendo ds. Ben blij dat ik deze keuze heb gemaakt

  • Martijn Chel
   27 juni, 2012 om 21:50

   Hoi Roel,
   Dank voor je mooie reactie. Als je het leuk vind kun je een kleine review achterlaten in de tablet productgids.

  • Jessica
   11 november, 2012 om 10:26

   Hoi Roel,

   Mijn zoon heeft een paar dagen geleden de Child Pad 2 gekocht en we zijn er verder heel tevreden over.

   Voor een kinder tablet reageert hij erg goed, is het naar mijn idee voldoende beschermd maar ook weer niet té, ik vind het geluid goed genoeg en ook het beeld en de reactiesnelheid is prima.
   Al met al dus een goede keus.

   Het enige waar wij tegenaan lopen is de app market die erop staat. Er staan apps op en approved apps. Je kunt ze allemaal downloaden maar het lijkt erop dat alleen de approved apps ook daadwerkelijk geinstalleerd mogen worden (en ook niet allemaal).

   Hebben jullie datzelfde probleem? Heeft dat met dat aks bestand te maken?

   Ik zou het fijn vinden om een reactie te krijgen.
   vast bedankt.

   Groeten,
   Jessica

 2. Werner
  21 februari, 2013 om 13:39

  We zitten er over te denken om de Child Pad 2 te kopen voor onze dochter (7). Wie o wie kan ons laten weten of de app ‘pou’ (poppetje dat je moet voeren) op dit apparaat gespeeld kan worden? Dit is welhaast een voorwaarde voor aanschaf voor ons.

  Vriendelijke groet,
  Werner

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.