Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘ASUS, Acer en Toshiba tonen volgende week Windows 8 tablets’

Geschreven door
Geplaatst op1 juni 2012, 11:59 CategorieBesturingssystemen

Niet alleen ASUS is veel van plan met Windows 8, ook Acer en Toshiba komen binnenkort met de eerste Windows 8 tablets. Volgens bronnen van Bloombergtonen deze drie fabrikanten volgende week tijdens de Computex 2012 beurs hun eerste tablets met het nieuwe besturingssysteem van Microsoft.

We zien al maanden prototypen voorbij komen en zitten inmiddels ook al aan de Release Preview versie van Windows 8. Het kan dus niet meer lang duren voordat we producten gaan zien die ook daadwerkelijk op de markt gaan verschijnen. Computex 2012 is de eerstvolgende mogelijk voor fabrikanten om te laten zien wat ze van plan zijn op het gebied van tablets. ASUS toonde deze week al drie teasers waar we uit op kunnen maken dat de fabrikant zich op zowel Windows als Android gaat richten.

Interessant is ook de Bloomberg weet te melden welke processors er gebruikt gaan worden. Volgens de doorgaans goed ingelichte website komt Acer met een Intel variant en draaien de tablets van Toshiba en ASUS op een ARM processor. Deze laatste twee tablets maken dan geen gebruik van Windows 8 maar van de voor ARM geoptimaliseerde versie van het besturingssysteem, Windows RT. Toshiba heeft gekozen voor een Texas Instruments chip, terwijl ASUS vasthoudt aan partner Nvidia. De verwachting is dat ook chipfabrikant Qualcomm Windows 8 apparatuur zal tonen die draait op een Snapdragon ARM processor. voor de eerste keer zullen we dus zowel de ARM variant als de x86 (Intel/AMD) variant van Windows werkend op een beursvloer gaan zien.

Kortom, volgende week wordt een interessante week op het gebied van tablets en besturingssystemen. Beetje bij beetje wordt steeds duidelijker wat we in oktober, wanneer Microsoft Windows 8 waarschijnlijk officieel presenteert, allemaal kunnen verwachten. Benieuwd naar wat Windows 8 allemaal brengt? Bekijk dan alle informatie over de Release Preview in dit artikel.

 • Delen:

Reacties

 1. Timmy
  01 juni, 2012 om 15:25

  Komt de Acer a700 dan ook?

  • Martijn Chel
   01 juni, 2012 om 16:09

   Wie weet.. niks meer over gehoord. Ik denk dat de meeste aandacht toch uitgaat naar de Windows 8 producten. Als de A700 er is dan is het bijzaak helaas.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.