Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

ASUS en Windows 8: Welke tablets kunnen we verwachten?

Geschreven door
Geplaatst op5 juni 2012, 16:38 CategorieBesturingssystemen

De fabrikant die deze week het meest van zich liet horen op het gebied van tablets was ASUS. Nagenoeg alle laptops, ultrabooks en zelfs PC’s die de fabrikant introduceerde kunnen op de een of andere manier een tablet genoemd worden. Om deze reden een overzicht van wat we allemaal van ASUS kunnen verwachten op het gebied van tablets met Windows 8 als besturingssysteem.

ASUS Tablet 600

De ASUS Tablet 600 is een van de eerste tablets die uitgerust is met het voor ARM processors ontwikkelde Windows RT besturingssysteem. Deze versie van Windows 8 biedt minder mogelijkheden in de klassieke desktop interface maar komt qua functies binnen de Metro (touch) interface overeen. De tablet is een 10.1 inch exemplaar, waar we er inmiddels al heel wat van hebben, maar dan met een resolutie van 1.366 bij 768 pixels. Een ander unieke feature is de toevoeging van de draadloze NFC techniek. Net als bij de Transformer Pad series van ASUS kan een keyboard dock aangesloten worden voor gebruik als een laptop.

Lees voor meer informatie door op de productpagina van de ASUS Tablet 600.

ASUS Tablet 810

De ASUS Tablet 810 is de andere ‘officiële’ tablet van de fabrikant. Dit model is uitgerust met een Intel Atom Medfield processor en maakt dan ook gebruik van de standaard Windows 8 versie. Verder heeft deze tablet een afwijkend schermformaat van 11.6 inch maar wel eenzelfde resolutie van 1.366 bij 768 pixels. Nasst NFC heeft ASUS ook ondersteuning voor een stylus toegevoegd in de vorm van de Wacom digitizer. Ook deze tablet kan voorzien worden van een keyboard dock welke beschikt over een eigen batterij, twee USB aansluitingen en een trackpad.

Lees voor meer informatie door op de productpagina van de ASUS Tablet 810.

ASUS Transformer Book

De ASUS Transformer Book serie bestaat uit 11.6 inch, 13 inch en 14 inch modellen die qua specificaties uitgerust zijn als een notebook maar daarbij zonder keyboard, en dus als tablet, gebruikt kunnen worden. Alle modellen uit de serie zijn uitgerust met een Intel Core i7 Ivy Bridge processor en draaien dus op de standaard versie van Windows 8. Qua specificaties is nog alles bekend maar de tablets/notebooks beschikken in ieder geval over 4GB aan werkgeheugen, twee camera’s, een microSD card reader, HDMI en USB 3.0.

Bekijk hier een video en meer informatie over de Transformer Book series.

ASUS Taichi

De ASUS Taichi is een apart geval want het is eigenlijk gewoon een notebook maar kan transformeren in een (dikke) tablet door het gebruik van twee displays. In de ‘notebook stand’ heb je een laptop voor je en zodra je de tablet dichtklapt krijg je het tweede display te zien in de ‘tablet stand’. Toch is dat niet alles want je kunt de displays ook tegelijkertijd gebruiken; een persoon werkt op het apparaat als notebook en de andere persoon werkt aan de achterzijde op het tweede display met touchscreen.

Verder beschikt de Taichi net als de Transformer Books over een Intel Ivy Bridge Core i7 processor, 4GB RAM, USB 3.0 poorten, twee camera’s en Windows 8 als besturingssysteem.

Bekijk hier een video en meer informatie over de ASUS Taichi.

ASUS Transformer AiO

De ASUS Transformer All in One (AiO) kunnen we eigenlijk het minst al tablet bestempelen maar toch is het een ‘mobiel’ apparaat met touchscreen. In eerste instantie ziet dit product eruit als een desktop PC, maar zodra je het display uit het dock houdt hou je in principe een grote tablet over. Er zit wel en nadeel aan want eigenlijk gaat het om een draadloos display dan nog steeds moet communiceren met het dock. Je kunt deze 18.4 inch tablet dus niet overal mee naar toe nemen. Daarnaast kun je zowel Windows 8 als Android op deze computer draaien en het schakelen tussen deze twee besturingssystemen kan middels een simpele druk op de knop. 

Bekijk hier een video en meer informatie over de ASUS Transformer AiO.

ASUS Windows 8 tablets

Al bovenstaande modellen worden in het vierde kwartaal van dit jaar op de markt gebracht, na de lancering van Windows 8. Over de prijzen en verschillende uitvoeringen is nog niets bekend.

 • Delen:

Reacties

 1. padfone
  05 juni, 2012 om 20:49

  4 the asus transformer aio
  hoelang is de afstand die je kunt nemen van het draadloze display en de dock???

  en wat gebeurt er dan als je te ver weg bent met de display van de dock??? (valt hij dan uit?? of iets dergelijks)

  • Martijn Chel
   05 juni, 2012 om 20:53

   Dat is nog niet bekend. Laten we even afwachten totdat die producten helemaal officieel zijn met alle specs.
   Ik denk dat de tablet niet uitvalt maar dat je geen functies meer kunt uitvoeren. Soort van freeze met melding waarschijnlijk.

  • Jim Bean
   08 juni, 2012 om 1:03

   Ongeveer 2 KM :D

 2. heico
  06 juni, 2012 om 5:01

  zo te te zien (lezen) komt er een lawine met windows tablets op de markt iedereen springt er in om een stuk van deze markt te pakken .is dit een teken aan de wand dat men toch in andere dingen gelooft als alleen maar ipad of android ????of is men achter de zakelijke markt aan.in mij omgeving heb ik uitgevonden dat veel ouderen wel een tablet willen kopen ,maar ze wachten op de windows omdat ze net op een normale pc gewend zijn geraakt aan windows .

  • Martijn Chel
   06 juni, 2012 om 10:08

   Ik denk dat het een teken aan de wand is én dat Windows zijn vast doelgroep zakelijke klanten en consumenten heeft. Toch is het afwachten wat er gaat gebeuren want mensen die een Windows systeem verwachten zoals ze gewend zijn gaan het lastig krijgen. Het is een hele nieuwe touch-ervaring, vooral kijkend naar de ARM tablets.

 3. padfone
  09 juni, 2012 om 10:36

  ohw nice!!! dus 2 km :D
  maar hoe zit het met die dock??? is hij potable?? of moet je die echt net als een gewone pc, aansluiten aan een stopcontact???

  • Sam Rijver
   09 juni, 2012 om 11:08

   Ik heb het niet gecontroleerd hoor maar ik kan me voorstellen dat die 2 km een grapje was.

   • padfone
    09 juni, 2012 om 11:13

    -_-……… die was wel heel flauw -_-

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.