Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

ASUS lanceert Tablet 600 met Windows RT

Geschreven door
Geplaatst op4 juni 2012, 10:18 CategorieHardware

Nadat Acer eerder vanmorgen haar twee eerste Windows 8 tablets aankondigde is het nu de beurt aan ASUS. De fabrikant heeft al behoorlijk wat succes behaald met de Transformer Pad Android tablets en wil dit succes doortrekken naar de Windows modellen. De Tablet 600 is de eerste Windows 8 tablet van de fabrikant, maar wel met de ARM versie; Windows RT.

De ASUS Tablet 600 wordt dan ook aangestuurd door een quad-core Tegra 3 ARM processor en beschikt over het dubbele RAM geheugen van een Android tablet; 2GB. Verder beschikt de tablet over een 10.1 inch Super IPS+ display met een resolutie van 1.366 bij 768 pixels en 32GB aan eMMC opslaggeheugen. Aan de achterzijde bevindt zich een 8 megapixel camera met LED flitser en aan de voorzijde moet je het doen met een 2 megapixel variant. Daarbij krijg je onder meer Wifi, Bluetooth 4.0, HDMI, GPS en NFC. De batterij zou volgens de fabrikant zo’n 10 tot 15 uur mee moeten gaan (met dock 15 waarschijnlijk). Kortom, grotendeels een Transformer Pad tablet maar dan met Windows 8.

ASUS Tablet 600 hands-on video

ASUS Tablet 600 hands-on 2

De ASUS Tablet 600 moet eind dit jaar verschijnen, maar over een prijs is nog niks bekend. Windows 8 tablets met een ARM processor zouden het meest geschikt zijn voor consumenten aangezien de prijs op een lager niveau gelegd kan worden. Laten we hopen dat ASUS dit model rond de 400 euro weet te prijzen.

Bron: The Verge & Engadget

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.