Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

ASUS Padfone en Padfone Station verschijnen in de VS

Geschreven door
Geplaatst op10 juni 2012, 13:02 CategorieAndroid

We hebben de ASUS Padfone al vaak voorbij zien komen in leuke teaser video’s en nieuwtjes maar het wordt tijd dat we er ook voor naar de winkel kunnen. In de VS lijkt de Padfone nu eindelijk gearriveerd aangezien de eerste Amerikaanse webshop de smartphone in combinatie met de Padfone Station tablet aanbiedt voor 860 dollar. De prijs ligt wat hoger dan verwacht aangezien het de internationale (geïmporteerde versie is).

De Padfone is een uniek apparaat met vele uitbreidingsmogelijkheden. Je begint met de Padfone zelf, een smartphone met een 4.3 inch super AMOLED display en Android 4.0 Ice Cream Sandwich, en daar kun je de 10.1 inch Padfone Station tablet, een keyboard dock en een Bluetooth stylus met headset aan toevoegen. Dat is nog niet alles want vorige week toonde ASUS ook een Docking Monitor voor de Padfone waarmee je Android 4.0 op een groot scherm kunt gebruiken.

Uit eerdere informatie konden we opmaken dat de Padfone in eerste instantie in combinatie met abonnement op de markt zou verschijnen maar dit lijkt lastiger dan gedacht. Tegenover Android Authority geeft een ASUS vertegenwoordiger aan dat ASUS de Padfone graag wil aanbieden via enkele Amerikaanse telecomproviders maar dat deze providers er weinig trek in hebben. De belangrijkste reden hiervoor is dat je natuurlijk middels tethering kunt internetten op de Padfone Station tablet wat zorgt voor een hoop dataverkeer.

ASUS Padfone prijs en beschikbaarheid

Wanneer de Padfone in Nederland gelanceerd wordt is vooralsnog onduidelijk. ASUS zou ook hier in gesprek zijn met telecom providers maar van hen hebben we nog niks vernomen. Wel hebben we onlangs een mogelijke Europese prijs voorbij zien komen van 699 euro. Hiervoor zou je de smartphone, de tablet en de Bluetooth stylus krijgen. In dit bericht werd ook gesproken over een lancering eind mei maar die datum lijkt niet gehaald.

Meer informatie over de Padfone en alle accessoires vind je op de productpagina.

 • Delen:

Reacties

 1. T.A Blet
  10 juni, 2012 om 22:53

  Het is dus niet de officiele Asus release versie in de US maar de geimporteerde versie.(Uit Taiwan?)
  Dat zou kunnen betekenen dat we officieel hier ook nog wel eens een poosje kunnen gaan wachten. (September?)
  Of er moeten webshops komen die ook geimporteerde versies gaan aanbieden.

  • Martijn Chel
   10 juni, 2012 om 23:11

   ASUS Benelux wil nog steeds niks loslaten. Ik heb al wel reviews voorbij zien komen van Italiaanse en Amerikaanse websites maar die kunnen ook een model opgepikt hebben in Taiwan afgelopen week natuurlijk (Computex 2012).

  • Martijn Chel
   10 juni, 2012 om 23:14

   Heb de info er trouwens wel even bijgezet. Thanks.

  • JHS_NL
   04 juli, 2012 om 9:47

   Zou wel fijn zijn als die wat eerder gaat komen. Die twee maanden duren me eigenlijk veel te lang voor ik hem kan bestellen alleen nog wel wat meer tijd om te sparen ervoor

 2. padfone
  10 juni, 2012 om 23:24

  bevat de padfone oom tegrazone? zodat je al die leuke games kunten?

 3. padfone
  28 juni, 2012 om 11:01

  heeft de padfone tegrazone?

  • JHS_NL
   04 juli, 2012 om 9:45

   Ik denk het niet aangezien er geen Tegra chip in de Padfone zit. Met spreekt hier over een andere processor.

 4. hasha
  29 juni, 2012 om 19:51

  zoals we allemaal weten bezit de keyboard dock van de padfone een usb aansluiting . Kun je je telefoon daar aansluiten zodat de dockingstaion je telefoon dan ook oplaadt via een usb kabel?

  • JHS_NL
   04 juli, 2012 om 9:44

   Als het goed is word de dock opgeladen door de zelfde type connector als de Transformer nu voor zover bekend.

   • hasha
    05 juli, 2012 om 0:37

    uhmmm… was dat een antwoord op mijn vraag===want ik zie het niet echt ±S

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.