ASUS Padfone en Padfone Station verschijnen in de VS

10 juni 2012 1 Minuut 10 Reacties
Padfone-ASUS-officieel

We hebben de ASUS Padfone al vaak voorbij zien komen in leuke teaser video's en nieuwtjes maar het wordt tijd dat we er ook voor naar de winkel kunnen. In de VS lijkt de Padfone nu eindelijk gearriveerd aangezien de eerste Amerikaanse webshop de smartphone in combinatie met de Padfone Station tablet aanbiedt voor 860 dollar. De prijs ligt wat hoger dan verwacht aangezien het de internationale (geïmporteerde versie is).

De Padfone is een uniek apparaat met vele uitbreidingsmogelijkheden. Je begint met de Padfone zelf, een smartphone met een 4.3 inch super AMOLED display en Android 4.0 Ice Cream Sandwich, en daar kun je de 10.1 inch Padfone Station tablet, een keyboard dock en een Bluetooth stylus met headset aan toevoegen. Dat is nog niet alles want vorige week toonde ASUS ook een Docking Monitor voor de Padfone waarmee je Android 4.0 op een groot scherm kunt gebruiken.

Uit eerdere informatie konden we opmaken dat de Padfone in eerste instantie in combinatie met abonnement op de markt zou verschijnen maar dit lijkt lastiger dan gedacht. Tegenover Android Authority geeft een ASUS vertegenwoordiger aan dat ASUS de Padfone graag wil aanbieden via enkele Amerikaanse telecomproviders maar dat deze providers er weinig trek in hebben. De belangrijkste reden hiervoor is dat je natuurlijk middels tethering kunt internetten op de Padfone Station tablet wat zorgt voor een hoop dataverkeer.

ASUS Padfone prijs en beschikbaarheid

Wanneer de Padfone in Nederland gelanceerd wordt is vooralsnog onduidelijk. ASUS zou ook hier in gesprek zijn met telecom providers maar van hen hebben we nog niks vernomen. Wel hebben we onlangs een mogelijke Europese prijs voorbij zien komen van 699 euro. Hiervoor zou je de smartphone, de tablet en de Bluetooth stylus krijgen. In dit bericht werd ook gesproken over een lancering eind mei maar die datum lijkt niet gehaald.

Meer informatie over de Padfone en alle accessoires vind je op de productpagina.

Reacties (10)