Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

ASUS Transformer AiO: Een 18.4 inch Windows 8 PC (en tablet)

Geschreven door
Geplaatst op4 juni 2012, 12:48 CategorieAndroid

We hebben vandaag al heel wat nieuws van ASUS voorbij zien komen en we zijn gegaan van daadwerkelijke tablets naar netbooks die ook als tablet gebruikt kunnen worden. De laatste stap is natuurlijk een complete PC die ‘mobiel’ gebruikt kan worden als (soort van) tablet. De ASUS Transformer All-in-One (AiO) is volgens de fabrikant dan ook de grootste tablet ter wereld.

Maar, dat is niet het enige bijzondere aan dit apparaat. De kunt er namelijk zowel Android als Windows 8 op draaien. De keuze wordt gemaakt door een simpele druk op de knop terwijl je aan het werk bent. De ASUS Transformer AiO beschikt over een Intel Ivy Bridge processor en heeft een 18.4 inch touchscreen wat in een dock geplaatst kan worden voor desktop gebruik en uit het dock gehaald kan worden voor “tablet gebruik”. Het scherm is een LCD display met LED achtergrondverlichting en 10-punts multitouch.

Toch is het afneembare display niet direct een tablet die je overal mee naar toe kunt nemen. Het afneembare display is eigenlijk een draadloos display voor Windows 8 en Android dat gebruikmaakt van een remote desktop interface. Je zult dus in de buurt van het dock moeten blijven om het display te gebruiken. Het dock beschikt onder meer over diverse aansluitingsmogelijkheden en een optische drive. 

Meer over de specificaties, lanceerdatum of prijs is nog niet bekend.

Bronnen: Slashgear, The Verge

 • Delen:

Reacties

 1. plugge
  04 juni, 2012 om 13:48

  jammer dat ik alweer 0ver de 82 ben ,lijkt me best leuk om mee te werken..veel sucses toe gewenst. leo plugge ,uit axel.

  • Martijn Chel
   04 juni, 2012 om 13:50

   Maar Leo, dat kan toch ook als je over de 82 bent! Je bent zo jong als je jezelf voelt :)

 2. plugge
  04 juni, 2012 om 14:00

  Ikben nu even ziek thuis ,en dat duurt nog wel een maand Maar mijn intresse blijft gr plugge.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.