Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Budget’ Acer Iconia Tab A110 ook in Nederland te koop

Geschreven door
Geplaatst op11 juni 2012, 19:08 CategorieAndroid

Tijdens Computex 2012 lanceerde Acer niet alleen Windows 8 tablets en notebooks maar ook twee nieuwe Android tablets. Veel aandacht werd er niet aan besteed maar toch zijn het twee gloednieuwe tablets die beide beschikken over een Tegra 3 quad-core processor. De goedkopere variant, de Acer Iconia Tab A110, zal in september ook naar Nederland komen.

Allaboutphones heeft van Acer Nederland te horen gekregen dat de opvolger van de 7 inch Iconia Tab A100 ergens in september op de Nederlandse markt verschijnt. Het nieuwe model beschikt ook over een 7 inch display maar heeft als belangrijkste update een Tegra 3 quad-core processor. Acer heeft het niet bevestigd maar de A110 zou een van de eerste tablets kunnen zijn die gebaseerd zijn op Nvidia’s Kai platform. Dit platform maakt goedkope(re) tablets mogelijk die toch nog over high-end specs als een quad-core processor beschikken.

De Iconia Tab A110 beschikt verder onder meer over een resolutie van 1.024 bij 600 pixels, 1GB aan werkgeheugen, 8GB aan intern opslaggeheugen, een microSD card reader om het geheugen uit te breiden, een microUSB aansluiting, een microHDMI uitgang en een 5 megapixel camera aan de achterzijde. Qua software beschikt de tablet over Android 4.0 Ice Cream Sandwich met de Acer Ring interface. De Iconia Tab A110 zal voor zo’n 200 dollar op de markt verschijnen en in de meeste gevallen komt dit ook neer op 200 euro. 

Daarnaast toonde Acer ook de Iconia Tab A210, de opvolger van de nog niet zo lang geleden gelanceerde Iconia Tab A200. Dit model beschikt over een 10.1 inch display maar de overige specs komen grotendeels overeen met de van de Iconia Tab A110.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.