D-Link introduceert de Mobile Cloud Companion

12 juni 2012 1 Minuut 5 Reacties
D-Link-DIR-505

D-Link introduceert de Mobile Cloud Companion, een apparaat voor iedereen met een tablet of smartphone die vaak onderweg is. De Mobile Companion (DIR-505) verandert elke internetverbinding in een Wifi hotspot en zorgt ervoor dat je bestanden kunnen openen, bekijken en delen. Daarbij kan je tablet of telefoon ook opgeladen worden.

De Mobile Cloud Companion is een klein apparaatje dat geactiveerd kan worden door de stekker in een stopcontact te stoppen. Vervolgens is het nagenoeg direct mogelijk om met meerdere gebruikers en apparaten één draadloze internetverbinding te delen. In de Repeater-stand helpt het apparaat gaten in je draadloze dekking op te vullen, waarbij de gehele woning binnen het bereik valt. Daarnaast zijn er de Router/Access Point-stand en de Wifi Hotspot-stand, waarmee een bestaande internetverbinding direct wordt uitgebreid met Wifi-functionaliteit.

Door de Mobile Cloud Companion direct aan te sluiten op een internet-aansluitpunt in bijvoorbeeld een hotel, kunnen meerdere gebruikers tegelijkertijd gebruik maken van één draadloze internetverbinding. Met de Wifi protected setup (WPS) wordt de beveiliging van de verbinding gegarandeerd.

Het apparaat is daarnaast uitgerust met een USB poort zodat je een memory stick of USB harde schijf kunt aansluiten en bestanden kunt delen of streamen naar elk ander aangesloten apparaat. Je kunt je persoonlijke cloud opzetten door de gratis app “SharePort Mobile” te downloaden op je iOS of Android apparaat. De USB poort doet daarnaast dienst als mobiel laadpunt voor je tablet of smartphone.

De Mobile Cloud Companion weegt 114 gram en moet volgens de fabrikant makkelijk in je zak of laptoptas passen. De DIR-505 heeft een adviesprijs van 69,95 euro en is eind juni beschikbaar.

Reacties (5)