Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Facebook introduceert eigen App Center

Geschreven door
Geplaatst op8 juni 2012, 12:18 CategorieApplicaties

Facebook heeft vandaag haar eigen App Center gelanceerd, een applicatie winkel waar je applicaties kunt vinden die door je vrienden gebruikt worden en applicaties die populair zijn onder andere Facebook gebruikers. In eerste instantie wordt de dienst in de VS uitgerold. Deze zomer krijgen ook Nederlanders toegang tot het Facebook App Center.

Er gingen een hoop geruchten over het feit dat de sociale netwerksite de directe concurrentie aan zou gaan met de Google Play Store en de Apple App Store maar dat blijkt (voorlopig) niet het geval. Facebook geeft namelijk aan dat het App Center ontwikkeld is om een boost te geven aan mobiele apps die Facebook gebruiken. Binnen App Center kun je zoeken naar apps die compatibel zijn met jouw apparaat en zodra er een app geïnstalleerd moet worden wordt je doorverwezen naar de App Store van Google of Apple.

Toch kan Facebook zelf behoorlijk wat voordeel halen uit het App Center. Het bedrijf zorgt namelijk zelf voor de aanbeveling van apps aan de hand van je profiel en interesses, beslist zelf welke apps aan elkaar gerelateerd zijn, doet zelf de kwaliteitscontrole en kan zelf compleet voorzien in betalingen, zowel voor apps als voor in-app aankopen. Alles is dus aanwezig om van het App Center een stand-alone App Store te maken die uiteindelijk de directe concurrentie aan kan gaan met andere winkels.

In het App Center zullen in eerste instantie 600 apps verkrijgbaar zijn, voornamelijk games. De dienst is toegankelijk via de webversie, een Android applicaties, een iOS applicatie en de mobiele webversie. 

Bron: Facebook

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.