Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google bevestigt Android 4.1 Jelly Bean

Geschreven door
Geplaatst op22 juni 2012, 13:54 CategorieAndroid

Het was niet de bedoeling maar Google heeft bevestigd dat de volgende versie van Android, versie 4.1, de naam Jelly Bean zal dragen. In de Google Play Store verscheen gisteren een omschrijving bij de Galaxy Nexus smartphone waarin gesproken werd over Android 4.0 Jelly Bean. De Nexus zal volgens de omschrijving ook de eerste smartphone zijn die van de software voorzien wordt.

Kijkend naar het versienummer is de kans klein dat Jelly Bean een grote update wordt. Waarschijnlijk gaat het vooral om bug fixes, stabiliteit verbeteringen en nieuwe vormgeving elementen. Er gaan al maanden geruchten over de komst van Jelly Bean, vooral in combinatie met geruchten over de Nexus 7 tablet die door Google en ASUS ontwikkeld wordt. De verwachting is dat Google tijdens de Google I/O conferentie volgende week zowel de software als de Nexus 7 tablet zal onthullen.

Het zal wederom interessant worden om te zien hoe snel fabrikanten hun huidige smartphones en tablets naar de nieuwe versie van Android gaan updaten. De updates naar Android 4.0 Ice Cream Sandwich zijn, bijna 9 maanden na de lancering ervan, bijna allemaal doorgevoerd, met uitzondering van de Samsung tablets.

Bron: Droid-Life

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.