Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google I/O: Nexus 7 tablet en Android 4.1 Jelly Bean in aantocht?

Geschreven door
Geplaatst op27 juni 2012, 12:02 CategorieAndroid

Vanavond (Nederlandse tijd) is het zover. Google gaat dan van start met de Google I/O conferentie in San Francisco. Deze conferentie is met name gericht op developers maar de kans is groot dat Google ook hardware zal presenteren. De verwachtingen zijn hoog gespannen want er gaan al maanden geruchten over een mogelijke Nexus 7 tablet die samen met ASUS ontwikkeld is.

Android 4.1 Jelly Bean

Dat Android 4.1 Jelly Bean aangekondigd zal worden lijkt vast te staan. Gisteren heeft Google namelijk haar nieuwste Android standbeeld onthuld op de Mountain View campus in Californië. Zoals verwacht is dit een doorzichtige Android met Jelly Beans. De verwachting is dat Google in Android Jelly Bean, versie 4.1, geen grote aanpassingen doorgevoerd heeft maar zich vooral gericht heeft op bugfixes, stabiliteit en snelheid.

Nexus 7 tablet

De veelbesproken Nexus tablet is wellicht een stuk interessanter. De afgelopen maanden zijn er verschillende geruchten voorbij gekomen die eigenlijk al een compleet beeld van de tablet gevormd hebben. Zo zouden we een 7 inch tablet gaan zien die beschikt over een IPS display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels. Verder moet de Nexus 7 uitgerust zijn met een Tegra 3 quad-core processor, 1GB aan werkgeheugen, een GeForce 12-core GPU, een 1.2 megapixel camera aan de voorzijde en NFC ondersteuning. Ook zal de tablet voorzien zijn van Android 4.1 Jelly Bean.

Google zou de Nexus tablet met 8GB opslaggeheugen voor een aantrekkelijke prijs van 199 dollar in de markt willen zetten. De 16GB versie moet 249 dollar gaan kosten.

Of dit allemaal waar is en of Google nog verrassingen voor ons in petto heeft horen en zien we vanavond. Rond 18.30 gaat Google I/O van start en mocht de Nexus 7 tablet zijn opwachting maken lees je dat natuurlijk direct hier. 

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.