Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google lanceert Chrome browser voor de iPad

Geschreven door
Geplaatst op29 juni 2012, 0:00 CategorieApple

Gisteren maakte Google al bekend dat de Chrome browser voor Android uit de beta-fase gehaald was en vandaag komt het bedrijf met het opmerkelijke nieuws dat de Chrome browser ook voor iOS apparaten te downloaden is. Chrome voor iOS (en dus de iPad) lijkt grotendeels op de Android versie en maakt het dus onder meer mogelijk te synchroniseren tussen meerdere apparaten.

Het is opvallend dat Google een Chrome browser voor iOS lanceert aangezien het volgens de regels van Apple niet mogelijk is om een eigen WebKit-rendering engine te gebruiken. Wat Google exact aangepast heeft om hier onderuit te komen is niet duidelijk – waarschijnlijk gaat het om dezelfde engine als in Safari – maar vanaf heden is het dus mogelijk de Chrome browser te gebruiken als je de standaard Safari browser zat bent.

Chrome voor iOS

Chrome voor iOS brengt onder meer functies als incognito surfen, het werken in tabbladen en de synchronisatie van bladwijzers, geschiedenis en open tabbladen tussen al je apparaten. Daarbij moet wel gezegd worden dat het niet mogelijk is de Chrome browser als standaard browser in te stellen waardoor links in apps en dergelijke ook meteen in deze browser geopend worden. Wil je dit toch dat zul je je iPad moeten jailbreaken.

De Chrome browser voor iOS is nu gratis te downloaden in Apple App Store. De browser werkt op apparaten die versie 4.3 of hoger van iOS draaien.

Google Docs & Google Drive

Naast nieuws over de Chrome browser voor Android en iOS kwam Google ook met nieuws over Google Docs en Google Drive. Google Docs krijgt vanaf nu de mogelijkheid om bestanden offline te bewerken. Wijzigingen worden lokaal opgeslagen en online gezet zodra je weer een verbinding met het internet hebt. Google Drive (een dienst voor de online opslag en het delen van bestanden) is vanaf vandaag ook beschikbaar op iOS apparaten.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.