Google lanceert Google+ app voor Android tablets en iPad

27 juni 2012 1 Minuut 1 Reacties
Google-Plus

Een jaar na de introductie van het sociale netwerk Google+ komt Google met een voor tablets geoptimaliseerde applicatie. Tijdens de developers conferentie in San Francisco onthulde het bedrijf de tablet versie voor de iPad en Android tablets. Ook voegde het bedrijf een nieuwe dienst toe aan het Google+ netwerk; Events.

De tabletversie van Google+ richt zich vooral op aantrekkelijke content met een nieuwe vorm van navigeren. Zo worden foto’s, video’s en websites groot weergegeven in een overzichtelijke stream. Ook zijn video hangouts geoptimaliseerd voor weergave op tablets. De app voor Android tablets zal vandaag in de Play Store verschijnen. iPad gebruikers moeten nog even geduld hebben aangezien Google aangeeft dat de app ‘binnenkort’ in de App Store zal verschijnen.

Google+ Events is een nieuwe toevoeging voor het sociale netwerk waarmee je evenementen kunt organiseren. Je kunt een evenement aanmaken, een bepaalde thema kiezen, mensen uitnodigen en foto’s van het evenement koppelen aan de evenement pagina.

Naast een tablet app voor Google+ presenteerde het bedrijf vandaag ook de nieuwe Nexus 7 tablet en Android 4.1 Jelly Bean.

Reacties (1)