Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google lanceert Nexus Q home media streamer voor Android

Geschreven door
Geplaatst op27 juni 2012, 20:11 CategorieAccessoires

Google heeft vandaag niet alleen de Nexus 7 tablet en Android 4.1 Jelly Bean onthuld. Het bedrijf lanceerde namelijk ook een nieuw en uniek apparaat dat als middelpunt dient voor je thuisnetwerk. De Google Nexus Q is een ‘social streaming media player’ waarmee muziek en video gedeeld en weergegeven kan worden door het gebruik van al je Android apparaten.

Met de Nexus Q is het mogelijk om YouTube, cloud music, cloud movie te streamen en met meerdere gebruikers een playlist aan te maken, allemaal vanuit de cloud aangezien het apparaat direct verbonden is met de Google Play Store. Het is dus eigenlijk een soort hub die toegang biedt voor al je Android apparaten. Via Wifi maakt de Nexus Q verbinding met het thuisnetwerk en het internet, waarna je content kunt streamen die is opgeslagen in Google Play.

Het apparaat kan gebruikt worden als versterker voor een eigen luidsprekersysteem, kan middels de digitale audio-uitgang om een receiver of home cinema systeem aangesloten worden, en wordt middels HDMI aangesloten op TV voor de weergave van videomateriaal. Verder beschikt de Nexus Q over 16GB aan opslaggeheugen, 1GB aan werkgeheugen, Wifi 802.11 b/g/n, Bluetooth en NFC ondersteuning. Qua software krijg je niet Android 4.1 Jelly Bean maar Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

De Nexus Q kan vanaf vandaag in de Google Play Store besteld worden voor een prijs van 299 dollar. Momenteel is het alleen voor consumenten uit de VS, de UK, Canada en Australië mogelijk het apparaat te kopen.

  • Delen:

Reacties

  1. Mr_MdR
    27 juni, 2012 om 20:38

    Gezien op de LiveStream! Echt cool! Alleen wel jammer van de prijs..

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.