Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Google werkt aan 10 inch Nexus 10 tablet’

Geschreven door
Geplaatst op30 juni 2012, 13:51 CategorieAndroid

De Nexus 7 tablet van Google is nog niet eens verscheept of er verschijnen al geruchten over een grotere versie. Uit bestellingen bij display fabrikanten AU Optronics en Wintek zou blijken dat Google en ASUS op zoek zijn naar 10 inch panelen voor de volgende generatie (of aanvulling op) de vorige week gepresenteerde 7 inch Nexus.

Digitimes weet te melden dat er reeds bestellingen geplaatst zijn voor dit grotere display maar verdere informatie ontbreekt nog. Tijdens de presentatie van de Nexus 7 sprak Google over het ideale 7 inch schermformaat. Volgens het bedrijf is 7 inch het beste formaat voor het consumeren van content, zorgt het ervoor dat de tablet beter in de hand ligt en maakt het je tablet een stuk mobieler.

Een 10 inch Nexus tablet zou bovenstaande stellingen tegenspreken maar de 7 inch variant is dan ook neergezet als concurrent van onder meer de Amazon Kindle Fire. Een 10 inch versie zou Google recht tegenover de iPad en de betere 10 inch Android tablets kunnen zetten. Met de juiste specs en de juiste prijs liggen daar ook kansen om Android een flinke boost te geven.

Nexus 7

De Google Nexus 7 tablet is een van de meest interessante Android tablets van dit moment door de combinatie van aantrekkelijke specificaties en een lage prijs. De tablet beschikt onder meer over een quad-core Tegra 3 processor, een 7 inch IPS display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels, en het nieuwe Android 4.1 Jelly Bean besturingssysteem. De tablet is inmiddels te bestellen voor een prijs vanaf 199 dollar. De kans is groot dat de tablet binnenkort ook naar Europa komt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.