Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google’s Nexus 7 tablet is datgene wat Android nodig heeft

Geschreven door
Geplaatst op30 juni 2012, 15:10 CategorieAndroid

Een van de problemen waar veel Android tablets tot nu toe tegenaan gelopen zijn is het feit dat consumenten simpelweg niet veel voor een tablet willen betalen. Als ze dat wel willen doen is de iPad nog vaak de eerste keuze. Het is dan ook niet zo gek dat budget tablets van fabrikanten als Yarvik en Archos zeer populair zijn. Voor weinig geld krijg je een aardige tablet waarmee je al je media kunt consumeren. Dat is wat veel consumenten zoeken.

Nexus 7

De Google Nexus 7 tablet is naar mijn idee de tablet waar velen lang op gewacht hebben en de tablet die Android een flinke boost kan geven. Waarom? Omdat je voor een zeer aantrekkelijke prijs een goede kwaliteit, bovengemiddelde specificaties en alle content die je maar kunt wensen krijgt. Zo krijg je voor 199 dollar (of 159 Britse Ponden) een tablet met een 7 inch IPS display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels, een quad-core Tegra 3 processor, een 12-core GeForce grafische processor en 8GB aan opslaggeheugen.

Wat zoek je in een tablet? Een goed display dat in alle omstandigheden gebruikt kan worden, een processor die jou bij kan houden wat multitasking en gaming betreft, en een uitgebreid aanbod van media (content). Tel daar een besturingssysteem met daarvoor geoptimaliseerde hardware bij op en je hebt naar mijn idee de ideale Android tablet voor de gemiddelde consument. 

Content

Google richt zich niet alleen op de hardware en het besturingssysteem, ook het aanbod van content wordt flink uitgebreid. Zo kun je nu in de VS, Canada en de UK onder meer al films, TV series en magazines vinden, naast het aanbod van applicaties dat steeds groter wordt. Een nadeel van Android dat ik nog vaak voorbij hoor komen, en wat ik ook zelf vaak aangeef, is dat het aanbod van applicaties die daadwerkelijk geoptimaliseerd zijn voor tablets nog niet erg groot is. Een (waarschijnlijke) hit als de Nexus 7 zou de ommekeer kunnen betekenen waardoor developers eindelijk ook meer aandacht gaan besteden aan Android applicaties voor tablets.

Begin onderaan

Het high-end segment van de tabletmarkt wordt gedomineerd door de iPad en dat is iets wat Google eigenlijk accepteert met de lancering van de Nexus 7. Meer en meer consumenten verbinden zichzelf aan het Apple ecosysteem waardoor het voor Android steeds lastiger wordt om consumenten over te halen. In het budget/middenklasse segment is nog veel te halen, iets wat blijkt uit de eerder genoemde successen die fabrikanten van budget tablets behalen. Als je hier als groot merk, met je eigen app store, je eigen geoptimaliseerde hardware en software, en je eigen lage (kost)prijs de aanval opent kunnen de meeste consumenten niet meer om je heen. Google begint ‘onderaan’ de markt en werkt zichzelf zo op den duur naar boven wanneer ook deze consumenten naar geavanceerdere en duurdere tablets gaan vragen.

De Nexus 7 tablet is misschien niet perfect maar biedt wel een aantrekkelijk totaalpakket van prijs, software en hardware, iets dat voor veel consumenten exact de juiste combinatie is.

Nederland

Helaas geldt bovenstaand verhaal momenteel nog in mindere mate voor Nederland (en andere Europese landen). Hier hebben we immers nog geen toegang tot de grote hoeveelheid extra content die de Play Store te bieden heeft, een van de belangrijkste factoren die moet gaan zorgen voor het succes van de Nexus 7 tablet. Hopelijk laat Google niet lang op zich wachten en is het binnenkort ook voor Nederlanders mogelijk te profiteren van het aanbod, en de Nexus 7 tablet. 

 • Delen:

Reacties

 1. T.A Blet
  30 juni, 2012 om 18:41

  Waarom Engeland wel?
  Vanwege de engelse taal?

  • Martijn Chel
   01 juli, 2012 om 16:42

   Ja, en volgens mij toegang tot die extra Play Store onderdelen.

 2. s
  30 juni, 2012 om 22:33

  Jammer dat Asus de maker is. Had liever Samsung gezien. Slechte ervaring met transformer na update.

  • T.A Blet
   01 juli, 2012 om 12:26

   Fantastische dat Asus de fabrikant is, top bedrijf en goede ondersteuning.
   Nooit geen Samsung ruk meer in huis na zeer slechte ondersteuning van de Galaxy Tab 10.1v.

   Asus is super top.

 3. F.J.van der Poll
  02 juli, 2012 om 16:46

  249.– euro voor de Nexus7 ???
  De omrekenkoers is 0,71, dat betekend dat dit
  apparaat hier in Nederland 140,– zou moeten kosten !!!
  Waarom 249,– ????

  • Martijn Chel
   02 juli, 2012 om 16:48

   Dat gebeurt met alle gadgets/elektronica helaas. Heeft waarschijnlijk ook te maken met kosten/belastingen die hier anders liggen.

 4. Tom
  04 juli, 2012 om 7:54

  Wie weet of Engelse versie wel bruikbaar in Nederland is ? en is deze versie dan in te stellen in de Nederlandse taal of is het uitsluitend Engels wat de klok slaat .

  • Sam Rijver
   04 juli, 2012 om 8:37

   Zoals ik dat zie zou voor een dergelijke beperking apart een lock ingebouwd moeten worden, ik denk dat het erg onwaarschijnlijk is dat ze dat zullen en willen doen. Ik ga er dus vanuit dat je de Nexus 7 ook in het Nederlands kan zetten. Waarschijnlijk niet voordat je het taalpakket apart gedownload heb maar dat is een kleine moeite.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.