Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Hands-on met de Google Nexus 7 tablet (Android 4.1 Jelly Bean)

Geschreven door
Geplaatst op27 juni 2012, 23:52 CategorieAndroid

Afgelopen avond (Nederlandse tijd) onthulde Google in San Francisco haar eerste eigen tablet in de vorm van de Nexus 7. De tablet is samen met hardware fabrikant ASUS ontwikkeld en moet voor een optimale combinatie van hardware en software zorgen. Inmiddels zijn de eerste hands-on video’s van de Nexus 7 opgedoken waar je hieronder een overzicht van vindt.

De Google/ASUS Nexus 7 is, zoals de naam al aangeeft, een 7 inch tablet en de eerste tablet die zal draaien op het nieuwe Android 4.1 Jelly Bean. Verder beschikt de tablet over een IPS display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels en een quad-core Tegra 3 processor met een kloksnelheid van 1.3GHz. Voor een optimale game-ervaring hebben ASUS en Google er een Nvidia Geforce 12-core grafische processor aan toegevoegd.

Hands-on Nexus 7

Verder beschikt de Nexus 7 onder meer over een USB poort, een 1.2 megapixel camera aan de voorzijde, 1GB RAM geheugen, 8Gb of 16GB aan opslaggeheugen, Bluetooth en Wifi. Middels Android Beam (NFC) is draadloze communicatie met andere Android apparaten mogelijk voor het uitwisselen van media. Qua software beschikt de tablet over een aantal speciaal geoptimaliseerde applicaties en nieuwe widgets voor de Google Play Store.

Hands-on Nexus 7

Android 4.1 Jelly Bean is ook gepresenteerd en bevat verschillende nieuwe feactures en functies. toch is de belangrijkste verbetering dat Google het systeem een stuk sneller gemaakt heeft en de bediening soepeler moet verloren. Meer over Android 4.1 Jelly Bean lees je in dit artikel.

Hands-on Nexus 7

De Nexus 7 is inmiddels in de VS, Canada, de UK en Australië te koop voor 199 dollar (8GB) of 249 dollar (16GB). Later dit jaar moet de tablet ook naar Nederland komen. Meer informatie over de Nexus 7 vind je in dit artikel.

Bronnen: The Verge, Slashgear, Engadget

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.