Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Hovernote: Zwevende notities op je Android tablet

Geschreven door
Geplaatst op16 juni 2012, 11:43 CategorieAndroid

Multitasking op Android tablets wordt steeds eenvoudiger en fabrikanten voegen zelf elementen toe die de ervaring nog verder verbeteren. Zo hebben Samsung en Sony een functie toegevoegd die bepaalde (kleine) apps in een venster over een app opent zodat je even snel wat kunt doen. Deze manier van multitasken is wat betreft notities maken nu voor elke Android tablet beschikbaar.

Normaal gesproken moet je bij het maken van een notitie eerst uit de reeds geopende app om vervolgens full-screen in een notitie applicatie je notitie te maken. Met Hovernote is dat verleden tijd; je kunt nu notities maken in een zwevend venster dat over de browser, een e-book of een andere app gelegd kan worden. Op deze manier is het researchen van een onderwerp en tegelijkertijd notuleren een stuk eenvoudiger.

 

Het venster dat Hovernote opent kan ook in grootte aangepast worden en overal in het scherm gepositioneerd worden zodat je voldoende ruimte hebt om je tekst kwijt te kunnen maar ook de tekst (of video) van de achterliggende app goed kunt zien. Daarbij is het handig dat de app de copy/paste functie ondersteunt en je dus teksten van het web kunt kopiëren en plakken in het notitie venster. Wanneer je een notitie gemaakt hebt kun je deze delen middels onder meer Google Drive, Dropbox en GMail.

De Hovernote applicatie is geschikt voor alle Android toestellen, zowel smartphones als tablets, en kan voor 0,77 euro gedownload worden uit de Google Play Store.

Bron: AndroidPolice

  • Delen:

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.