Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘HTC mag van Microsoft voorlopig geen Windows RT tablets maken’

Geschreven door
Geplaatst op7 juni 2012, 12:08 CategorieBesturingssystemen

Dat Microsoft zeer streng is in het licenseren van het nieuwe Windows 8 besturingssysteem blijkt wel uit het feit dat de softwaregigant HTC de toegang tot de software ontzegd heeft. Dat is althans volgens bronnen van Bloomberg die aangeven dat HTC niet zou beschikken over voldoende ervaring met het produceren van tablets en te weinig apparaten verkoopt.

Om deze redenen zou Microsoft hebben afgezien van een licentie voor Windows RT, de ARM versie van Windows 8. Daarbij meldt Bloomberg dat engineers van HTC graag een Windows apparaat wilden ontwikkelen met een aangepast homescreen, iets wat de fabrikant ook doet middels de Sense interface op Android apparaten. We weten dat Microsoft geen fan is van aanpassingen aan het besturingssysteem aangezien één en dezelfde gebruikerservaring voor alle Windows gebruikers hoog in het vaandel staat. Dit verzoek heeft Microsoft dan ook gelijk afgewezen en zou wellicht meegespeeld kunnen hebben in de beslissing.

Overigens betekent dit niet dat HTC helemaal geen Windows 8 of Windows RT tablets mag maken. Het gaat volgens de bronnen namelijk alleen om de eerste ontwikkelingsronde. Zodra de eerste Windows RT tablets op de markt zijn verschenen zou HTC wel aan de slag mogen met de software. Toch is dit weer een flinke klap voor HTC aangezien Windows 8 het bedrijf weer op de (tablet)kaart zou kunnen zetten waar het met Android tablets mislukt is.

Dat Microsoft een strict beleid voert om de gebruikerservaring gelijk te houden voor alle gebruikers en fragmentatie te voorkomen is absoluut een goede zaak maar op dit moment heeft Microsoft alle steun nodig van fabrikanten om Windows RT van de grond te krijgen. Tot op heden heeft alleen ASUS officieel een tablet aangekondigd die draait op deze versie van Windows 8.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.