Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

IT professionals zien Windows 8 niet zitten en gaan voor Android

Geschreven door
Geplaatst op15 juni 2012, 15:09 CategorieAndroid

Dat Microsoft veel verwacht van Windows 8 is inmiddels wel duidelijk en dat de focus voornamelijk op de zakelijke markt komt te liggen blijkt wel uit de tot op heden getoonde of gelekte modellen. Toch zien bedrijven zelf geen heil in Windows 8 tablets. Dat is althans de conclusie uit een onderzoek van IDG Connect onder 3124 (IT) bedrijven over de hele wereld.

Er werden diverse professionals uit het bedrijfsleven gevraagd naar hun voorkeur bij het kopen van een tablet. 71 procent van de ondervraagden gaf aan reeds een tablet te hebben, het merendeel hiervan (51 procent) heeft een iPad. Van diegenen die in de komende 12 maanden een tablet willen kopen blijkt opvallend genoeg maar 3 procent voor Windows 8 te kiezen.

Een ander opvallend resultaat is dat Android met een flinke opmars bezig is. 44 procent van de ‘first time buyers’ zegt namelijk voor een Android tablet te willen gaan, terwijl 27 procent de voorkeur geeft aan een iPad. Daarbij moet gezegd worden dan 21 procent er nog niet uit is dus er kan nog wat verschuiven.

De resultaten verschillen overigens behoorlijk per werelddeel. Android is het meest populair in Europa en Zuid-Amerika met 49-50 procent van de professionals en het minst populair in Noord-Amerika met 30 procent. In Europa gaat 23 procent voor een iPad, terwijl dit percentage in Noord-Amerika op 29 procent ligt. In Azië gaat zelfs 35 procent van de professionals voor een iPad.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.