Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Kwart van de Amerikanen met een smartphone heeft ook een tablet

Geschreven door
Geplaatst op11 juni 2012, 12:41 CategorieHardware

Als we onderzoeksbureau ComScore mogen geloven beschikt een kwart van alle Amerikanen die een smartphone heeft ook over een tablet. Onder alle Amerikanen met een mobiele telefoon heeft 16.5 procent een tablet. Dat de tabletmarkt flink groeit blijkt wel uit de stijging ten opzichte van vorig jaar. Toen lag het percentage op respectievelijk 9.7 procent en 4.7 procent.

23.6 procent van de Amerikanen met een smartphone maken ook gebruik van een iPad, Amazon Kindle Fire tablet, een Android tablet of een van de andere grotere apparaten met touchscreen. De populairste activiteit op de tablet is het bekijken van films en video’s, iets dat logisch te verklaren is aangezien een smartphone zich daar een stuk minder voor leent. Meer dan de helft van de Amerikaanse tablet-gebruikers, 53 procent, gebruik de video on demand dienst Netflix of YouTube minimaal één keer per maand, terwijl bijna 10 procent dagelijks van deze diensten gebruikmaakt.

Via: Engadget

  • Delen:

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.