Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

“Microsoft en B&N presenteren Nook tablet met Xbox live integratie”

Geschreven door
Geplaatst op18 juni 2012, 13:12 CategorieBesturingssystemen

Eind vorige week stuurde Microsoft een uitnodiging de deur uit voor een persevenement dat komende nacht (Nederlandse tijd) plaatsvindt. De softwaregigant schreef in de uitnodiging “This will be a major Microsoft announcement – you will not want to miss it” wat wijst op een grote aankondiging. Maar, wat kunnen we verwachten?

De ‘bronnen’ van verschillende websites hebben ieder hun eigen idee maar het idee dat het meeste naar voren kwam de afgelopen dagen heeft te maken met de samenwerking van Microsoft en Barnes & Noble. Ook berichtten websites als Digitimes dat we een Windows RT tablet met whitebox design gaan zien. De kans dat we een Windows RT of Windows 8 tablet van Microsoft gaan zien is nar mijn idee erg klein aangezien de software nog niet eens af is en de locatie van de persconferentie (Los Angeles) meer gericht is op en vaker gebruikt wordt voor content presentaties.

Deze argumenten doen ook vermoeden dat Microsoft en Barnes & Noble zich voornamelijk op content gaan richten, wellicht met een nieuwe B&N tablet die uitgerust is met software van Microsoft. Verschillende bronnen, onder meer van Techcrunch, spreken over mogelijke Xbox Live streaming integratie waarmee het mogelijk wordt via de cloud Xbox games te spelen. Het zal dus vooral een presentatie zijn waarbij B&N en Microsoft duidelijk maken dat de nauwe samenwerking voortgezet wordt en zijn eerste vruchten begint af te werpen.

Amazon zou volgens TheNextWeb de hete adem van Microsoft en B&N al in de nek voelen en daarom de prijs van de Kindle Fire tablet snel willen verlagen naar 149 dollar. Ook zou Amazon binnenkort een nieuw 7 inch model en een 10.1 inch tablet willen introduceren.

Komende nacht om 00.30 Nederlandse tijd vindt de presentatie plaats.

Update: Er blijven nog maar weinig mogelijkheden over want Barnes & Noble heeft inmiddels officieel laten weten geen deel uit te maken van de aankondiging.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.