Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft geeft Office voor Windows RT de naam Office 2013 RT

Geschreven door
Geplaatst op13 juni 2012, 12:13 CategorieApplicaties

Hoewel de prijs van Windows RT tablets waarschijnlijk aan de hoge kant zal zijn krijg je bij deze versie van het besturingssysteem wel een Office pakket meegeleverd. Microsoft heeft gisteren enkele details over Office voor Windows RT vrijgegeven en de naam bekendgemaakt. Het pakket voor Windows RT zal door het leven gaan als Office 2013 RT.

Microsoft heeft tijdens een presentatie op TechEd ook wat elementen van de interface getoond maar deze zijn niet heel spannend. Zoals je hierboven kunt zien komen de lay-out en het design van Excel grotendeels overeen met dat wat we al kennen van de desktop software. Wel heeft Microsoft een nieuw logo ontwikkeld dat aansluit bij het nieuwe Windows 8 logo. Qua apps zal Office 2013 RT bestaan uit Word, Excel, PowerPoint en OneNote. Deze zijn toegankelijk vanuit de Metro interface maar worden in de welbekende klassieke desktop interface gebruikt. 

Windows 8 tablets die draaien op een x86 (intel of AMD) processor krijgen hoogstwaarschijnlijk toegang tot het traditionele pakket dat de naam Office 2013 zal dragen. De eerste beta versie hiervan moet deze maand nog verschijnen en de lancering zou in 2013 moeten plaatsvinden. Aangezien het Office pakket 2013 in de naam heeft zitten is het nog onduidelijk of bezitters van Windows RT tablets het Office pakket ook pas in 2013 via een update kunnen binnenhalen.

Via: Tweakers

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.